Seriál The Walking Dead se stal pro stanici AMC jedním z nejspolehlivějších zlatých dolů, tudíž není divu, že ani po jeho konci nedáme milovanému zombie univerzu definitivní sbohem. V přípravě je hned několik spin-offů, přičemž tím největším by se měla stát série The Walking Dead: Daryl Dixon, která se zaměří na dobrodružství fanoušky milovaného a kuši třímajícího bručouna v podání Normana Reeduse.

V chystaném seriálu se však Daryl za záhadných okolností dostane do Evropy, která zombie apokalypse samozřejmě také neunikla. Oficiální popis seriálu tvrdí, že Daryl je vyplaven na pobřeží Franice, ovšem nemá sebemenší tušení, jak se tam vlastně dostal. Pokusí se tak přijít na způsob, jak by se mohl dostat zpátky domů, ale poté, co narazí na místní přeživší, se jeho plán začne krapet komplikovat. Nedávno jsme se také dočkali zbrusu nových fotek, které si můžete prohlédnout níže. 

Jak se zdá, na jedné z fotek padne Daryl do zajetí jakési neznámé skupiny, která se v zombíky zamořené Francii snaží přežít. O koho přesně se ale jedná? To je zatím ve hvězdách, můžeme ale každopádně počítat s tím, že seriál možná čeká velká budoucnost. Sám Reedus totiž prohlásil, že série bude v podstatě jedním velkým restartem, tudíž můžeme asi počítat s tím, že u jedné řady se nezůstane.

Už od konce podzimu minulého roku také víme, které dvě herecké hvězdy se k Reedusovi připojí v primárních rolích. K Darylovi se přidá francouzská herečka Clémence Poésy jako Isabelle a Brit Adam Nagaitis jako Quinn. Isabelle má být členkou jakési náboženské skupiny, která je nucena čelit své minulosti v Paříži, Quinn má být zas obchodníkem na černém trhu, jenž je zároveň majitelem podzemního nočního klubu jménem Demimonde.

Původně se předpokládalo, že hlavní ženskou postavou se v seriálu stane Carol, ale herečka Melissa McBride se v seriálu nakonec neobjeví. 

Dále se v seriálu představí francouzští herci Anne Charrier jako Genet, Eriq Ebanouey jako Fallou, Laïka Blanc-Francard jako Sylvie, Romain Levi jako Codron a Louis Puech Scigliuzzi jako Laurent.

Šestidílný seriál by měl premiérovat někdy v průběhu letošního podzimu, ale přesné datum zatím stále ještě neznáme.