Snad už někdy letos bude uveden ghanský snímek jménem Nine, ve kterém se dočkáme jak vyšetřování řádně zapeklitého případu, tak i nějakého toho nadpřirozena. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Když je v Ghaně za úplňku rituálně zavražděna další mladá žena, schopná forenzní znalkyně se rozhodne požádat o pomoc detektiva Kerstona (Damien D. Smith), který pracuje na oddělení vražd ve Spojených státech. Jak jejich vyšetřování pokračuje, eventuálně přijdou na stopu devítičlenné skupině tajemných zabijáků, která se pokouší zastavit jakousi temnou a nadpřirozenou sílu, jež má podle proroctví dosáhnout nesmrtelnosti do příštího modrého superúplňku. A pokud ona síla nebude zastavena, na Zemi se rozpoutá nadpřirozená válka. 

O režii se postaral ghanský herec a filmař Chris Attoh, který si už úlohu režiséra vyzkoušel u seriálu Max Lewis (2021). Scénář si vzaly pod palec Briana Cole a Erica Joy.

Ve snímku se objeví řada jihoafrických, ghanských, nigerijských a amerických herců, například Kate Henshaw-Nuttal, Juliet Ibrahim, Rosemary Zimu, Fred Nii Amugi, Edward Agyekum Kufuor, Chasity Saunders a další.

Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry.