Strhující drama s mysteriózním nádechem z nás na šest hodin udělá členy newyorské buržoazní společnosti, která pro svou obranu používá specifické metody, pokud se cítí být ohrožena.

V tomto duchu se alespoň nese nejnovější trailer nové HBO minisérie, který odkrývá pouhé fragmenty tajemného příběhu, jenž budou diváci pravděpodobně skládat do hlubších a komplexnějších struktur podobně jako v případě Big Little Lies

Mělas to vědět (The Undoing) - tak zní název nadcházející šestidílné HBO minisérie s Nicole Kidman a Hughem Grantem v hlavních rolích, která je založená na stejnojmenném románu You Should Have Known od Jeany H. Korelitzové.

Minisérie - stejně jako předloha - sleduje příběh Grace Fraserové (Nicole Kidman), která žije svůj vysněný život. Úspěšné terapeutce, která se chystá vydat svou první publikaci, se však v dosud harmonickém světě s milujícím manželem (Hugh Grant) a synem na prestižní škole v New Yorku otevírá propast.

Týden před vydáním její knihy se objeví zpráva o vraždě čtyřnásobné matky, která byla ubita k smrti. Opuštěna na počátku šířící se veřejné katastrofy a zděšena způsobem, jakým se jí podařilo selhat v následování vlastního úsudku, je Grace nucena rozložit jeden život a vytvořit druhý pro sebe a své dítě.

HBO nám 25. října 2020 nabídne motivy vraždy, vyšetřování, soudních sporů a rozpadající se rodiny v souvislosti s řetězcem strašlivých událostí. Původní datum vydání připadal na květen, kvůli koronaviru se však květnová premiéra jednoho z nejočekávanějších projektů od tvůrců Big Little Lies posunula.

Minisérii režírovala Susanne Bier (Bird Box, 2018) a mimo hvězdnou hereckou dvojici uvidíme také Donalda Sutherlanda, Noaha Jupea nebo Lily Rabe.