Seriál Kung Fu má dlouhou historii. S nápadem na něj přišel legendární Bruce Lee, ale nakonec se nedohodl se studiem. Jeho nápad byl však později využit a David Carradine si tak zahrál postavu putujícího bojovníka. Seriál se dočkal tří sérií, stejného počtu filmů, spin-offového seriálu a několika knih. Historii seriálu jsme se však hlouběji věnovali v předchozím článku. Jestli vám tento fenomén unikl, doporučuji se na něj podívat.

V hlavní roli nového rebootu tohoto seriálu vidíme Olivii Liang, která si zahrála například v seriálech Odkaz nebo Chirurgové. Ztvární hlavní hrdinku Nicky Shen. Ta odejde z vysoké, aby se vydala do izolovaného kláštera v Číně. Když se však po třech letech vrátí do svého rodného San Franciska, zjistí, že město je prolezlé zločinem a její rodina je vydána na milost Triádě.

Aby měla v boji se syndikátem šanci, bude potřebovat pomoc svojí technicky zdatné sestry Althey (Shannon Dang), jejího snoubence Dennise (Tony Chung), medika Ryana (Jon Prasida), právníka a ex-přítele Evana (Gavin Stenhouse) a nového romantického zájmu Henryho (Eddie Liu). Poté mohou přijít na řadu její bojové dovednosti, které získala v šaolinském chrámu. Kromě dovedení zločinců před soud má ještě jeden osobní cíl. Najít vražedkyni Zhilan (Yvonne Chapman), která zabila její šaolinskou mentorku Pei-Ling (Vanessa Kai) a nyní jde i po ní.

Není náhoda, že seriál trochu připomíná ostatní seriály stanice CW, kde bude Kung Fu vysíláno. Výkonní producenti Greg Berlanti, Martin Gero a Sarah Schechter se podíleli na většině superhrdinských CW seriálů, jako je třeba Flash a Arrow. Jelikož se jedná o reboot, režisérka Hanelle M. Culpepper (Star Trek: Picard) a scénáristka Christina M. Kim (Mrtvý bod) se původního konceptu příliš držet nemusí. Několik styčných prvků zde ale najdeme. Celá premisa o zavražděné mistryni odkazuje na původní seriál. Avšak na rozdíl od klasického seriálu bude mít Nicky po boku tým pomocníků (což je asi v dnešní superhrdiny ovládané době nutnost) a zdá se, že se vytratí putování napříč Amerikou. Místo toho zde bude převládát boj se zločinem v jednom městě. Tím se titul spíše blíží spin-offu Kung Fu: Legenda pokračuje. 

Souboje, které nám byly ukázány v traileru, působí zatím docela nadějně. Netroufnu si podle minutové upoutávky soudit celý seriál, ale rozhodně mu zatím nedělá špatnou reklamu. Jednu věc však víme jistě již teď: seriál se nebude snažit o realistické souboje. Místo toho nám ukáže herce/kaskadéry pomáhající si dráty. Což je opačný přístup než ten, který se snaží přinést například seriál Bojovník. Ten také těží z nápadů Bruce Leeho, ale snaží se představit realističtější a uvěřitelnější souboje.