Stanice CW se snad kvantitou svojí produkce snaží překonat Netflix. No dobře hodně přeháním, ale podle toho co všechno připravují to na mě tak trochu působí. Nicméně nyní nám představují projekt o kterém už se nějakou dobu mluvilo. Reimaginace téměř půl století starého seriálu s prostým jménem Kung Fu. Na plakátu, který na show upozornil, můžeme vidět Olivii Liang v bojové póze připravenou někomu nakopat zadek.

Původní seriál vznikl v roce 1972 a hlavní roli ztvárnil David Carradine. Otcem tohoto seriálu byl však Bruce Lee, který na stůl přinesl původní myšlenku. Se studiem se však nedohodl, a tak role připadla Carradinovi. Ten hraje Kwai Chang Cainea. V dětství mu byli zavražděni rodiče a proto se v proslulém Šaolinském klášteře rozhodne naučit Kung Fu. Jednoho dne však zabije synovce čínského císaře, který je zodpovědný za smrt jeho starého mistra. Musí tedy uprchnout na Americký divoký západ. Nájemní vrazi císařské rodiny jsou mu však neustále v patách. Na svojí pouti nezkrocenou krajinou pomáhá lidem a jako poslední argument vždy přijde na řadu pověstné bojové umění.

Seriál byl úspěšný. Dočkal se tří sérií a bylo navázáno stejným počtem filmů. V roce 1993 se objevil spin-off Kung Fu: Legenda pokračuje. V něm jsem se podívali do moderní doby v prosluněné Kalifornií. Seriál se přetavil z příběhu o putovaní spíše do detektivního žánru. Hnacím motorem byl vztah otce a syna. Carradineovi vyšlo v Americe na toto téma ještě několik knih. Myslím si však, že většina z vás ho bude znát především z Tarantinových filmů Kill Bill.

Nový seriál se má soustředit na mladou Čínsko-americkou ženu Nicky Chen (Liang). Nicky skončí se školou a cestuje do izolovaného Čínského kláštera. Když se však vrátí do svého rodného města zjistí, že její domov je prolezlý korupcí a zločinem. S pomocí šaolinského bojového umění a filozofie vezme zákon do svých rukou, aby předvedla zločince před spravedlnost. Mezitím se snaží najít asasína, který zavraždil jejího mentora a nyní chce zabít i jí.

Tady můžeme vysledovat podobnou formuli jako u původního seriálu. S tím rozdílem, že je posunut do moderních kulis. Ovšem vyčistit město od zločinu je běh na dlouhou trať a proto předpokládám, že se v seriálu nebude nikam putovat, což bylo jedno z kouzel starého původního seriálu. Tohle spíše připomíná náplň seriálu Kung Fu Legenda pokračuje.

O produkci seriálu se postarají Greg Berlanti, Martin Gero a Sarah Schechter. Ti se podíleli na známých superhrdinských značkách stanice CW jako je Flash a Arrow. Se seriálem by měl také vypomáhat Ed Spielman, tvůrce původního seriálu z roku 1972. Tady bych byl osobně velmi skeptický ohledně jeho možností cokoliv ovlivnit. Řekl bych, že jeho pozice je spíše čestná nebo obligátní chcete-li, aby od fanoušků nemuseli poslouchat, že mu "ukradli" jeho dílo, nebo že to nemá s originálem nic společného.

Celý projekt bude režírovat Hanelle M. Culpepper. Ta má na kontě několik zajímavých projektů. Podílela se na Star Trek Picard, Gothamu nebo výborném špiónském trileru Dva světy z produkce HBO. Scénáristka Christina M. Kim zase napsala některé epizody pro seriály Mrtvý bod a Havaj 5-0. To nejsou nejhorší reference. Ani jedna však nedělala vyloženě akční filmy. To by v tomhle případě mohl být problém zvlášť když podle premisy, kterou jsme dostali, má být seriál kolem bojového umění postaven. Opravdu bych se nerad dočkal dalšího Iron Fista, který by měl být jedním z nejlepších bojovníků Marvelu. Přitom byli jeho akční scény ve srovnání třeba s jeho kolegou Daredevilem vyloženě směšné.

Přesné datum odvysílání první epizody seriálu ještě neznáme, ale mělo by to být někdy v první polovině roku 2021. Jako velký akční fanoušek jsem opravdu zvědav, jestli to bude věc o které se bude mluvit, nebo jestli seriál zapadne mezi ostatní produkty stanice CW.