Britský spisovatel Cavan Scott se ve světě proslavil spíše jako scenárista komiksů ze světa již známých značek. I když pracuje na volné noze, má na svém kontě například komiksy ze světů Star Wars, Doctor Who, Pacific Rim a dokonce i Tučňáků z Madagaskaru. Po nějakém čase se však Scott rozhodl přinést svůj první vlastní projekt s názvem Shadow Service, na kterém spolupracoval s kreslíři Corinem Howellem a Trionou Farell.

První část komiksu Shadow Service začala vycházet v anglicky mluvících zemích již v roce 2020 a dočkala se velmi kladného přijetí. Komiks přináší jakýsi mix Jamese Bonda a Doctora Who. Příběh se věnuje Londýnskému seskupení Section 26 (MI666), paranormální obranné skupině, která chrání Anglii před nebezpečím ze strany různých démonů.

Hlavní hrdinkou série je Gina Meyers, čarodějnice a amatérská detektivka, jež své schopnosti používá k řešení všelijakých soukromých případů. Při práci ji doprovází věrný kamarád Eddie, mluvící krysák s velmi rozsáhlou informační sítí. Její život se náhle změní, když ji unesou a naverbují členové již zmiňované skupiny Section 26. Mezi její nové kolegy se zařadí špión Hex, starodávný mág v těle dítěte, Coyle, nešťastný ghúl a Sidhu, nesmrtelný voják se srdcem z kamene. Jejich úkolem je svrhnout nejhledanější zločinecké podsvětí a najít zbraň hromadného zatracení.

Jak jsme již jednou zmiňovali, Shadow Service vycházel již v roce 2020 a nejedná se o žádnou novinku v pravém slova smyslu. Úspěch byl však tak velký, že se první dva příběhy série dočkají dvou celistvých svazků. První vyšel již koncem července/júna letošního roku. Toho druhého se fanoušci dočkají v září/septemberi 2021.        

Shadow Service je bohužel tou komiksovou sérií, která nejspíše nikdy nevyjde u nás s českou lokalizací. Pokud ale ovládáte angličtinu, první celistvý svazek si alespoň můžete zakoupit v digitální podobě u různých světových komiksových distributorů. Cena se pohybuje okolo 18 dolarů.