Co si budeme povídat, jednoho dne se to zkrátka a dobře stát muselo. Netflix poprvé od svého uvedení v České republice v roce 2016 zdražuje. Vyplývá to z informací, které zveřejnil na svém webu, kde byly odhaleny nové částky pro naše luhy a háje za jednotlivé tarify předplatného. Zajímavé ale je, že Netflix tak učinil poměrně nenápadně, protože o zdražení neinformoval v žádné tiskové zprávě. Stávající zákazníci streamovacího giganta by každopádně měli obdržet email, který je o změnách cen informuje. V České republice tak Netflix zdražuje zhruba o 20 %, což je poměrně výrazné navýšení celkových cen.

Základní tarif Basic s kvalitou 720p zdražil ze 199 Kč na 239 Kč.

Tarif Standard (1080p) zas zdražil z 259 Kč na 309 Kč.

A Nejvyšší tarif Premium zdražuje ze 319 Kč na 379 Kč.

Obecně tak platí, že čím dražší předplatné daný uživatel má, tím více si bude muset připlatit. Taktéž se zdražilo přidání dalšího uživatele mimo vaší domácnost, příplatek 79 Kč za osobu se tak mění na 99 Kč za osobu.

Zdražování se každopádně bude týkat i Slovenska, kde by mělo být předplatné draží asi zhruba o 2 eura. S novým ceníkem do našich krajů zatím nedorazil nový druh tarifu s reklamou, jenž už společnost na některých trzích spustila. Podle posledních informací ještě z letošního roku se navíc zdá, že Netflix pro Českou republiku nic takového v nejbližší době neplánuje.

Dalo se každopádně čekat, že ke zdražení dojde, protože o celosvětovém navýšení cen se spekulovalo už během loňského roku. Ke zdražení tak došlo poté, co slavná streamovací platforma loni zaznamenala kolem 30 milionů nových uživatelů. 

Stojí za to také připomenout, že konkurenční streamovací služby, mezi které patří například Max, Apple TV+ nebo Disney+, již své ceny předplatného také navýšily. Netflix se ale zřejmě nemusí bát toho, že by navýšení cen vyústilo v nějaký masivní odliv uživatelů, i nadále tak s největší pravděpodobností zůstane nejoblíbenější streamovací službou.