Možná jste na to úplně zapomněli, ale někdy letos v létě by měla na Netflix dorazit třetí řada seriálového Zaklínače, ve které uvidíme Henryho Cavilla v roli bělovlasého Geralta z Rivie naposledy. Otěže po něm následně převezme Liam Hemsworth. Streamovací služba se proto nedávno pochlubila zbrusu novým oficiálním plakátem, na který se můžete podívat níže.

Plakát nám kromě Geralta ukáže ještě další dvě nejdůležitější postavy celého příběhu, kterými jsou samozřejmě dítě osudu Ciri (Freya Allan) a čarodějka Yennefer (Anya Chalotra). Podle krátkého popisku v příspěvku níže se navíc zdá, že prvního oficiálního traileru na třetí řadu bychom se měli dočkat během zítřka. Tak uvidíme, co pro nás scenáristé přichystali za nádheru tentokrát. Jak už dlouho víme, třetí řada by se měla vrhnout na události z knihy Čas opovržení, ve které dojde hned k několika zásadním událostem z celé ságy. 

Kvůli rozvíjejícím se magickým schopnostem Ciri se tak podíváme do školy Arethusy na ostrově Thanedd. A pokud jste četli původní předlohy, tak už asi moc dobře víte, co za jízdu tam na naše hrdiny čeká. Tedy samozřejmě za předpokladu, že třetí řada se bude držet knižního dějství. Minimálně víme, že se v něm dočkáme nechvalně proslulého souboje mezi Geraltem a Vilgefortzem, což odhalily fotky z natáčení. Stejně tak bychom se měli ve třetí řadě dočkat i Potkanů, skupinky lapků, se kterými úzce souvisí dějová linka se Ciri. Ti by se navíc měli dočkat svého vlastního spin-offu, který zatím nese název Riff Raff.

Showrunnerka Lauren Hissrich už v minulosti každopádně slíbila, že třetí řada se bude více držet původních předloh. Ovšem je jasné, že mnozí diváci budou vůči tomuto výroku stále poměrně dost skeptičtí. Určité zvěsti také naznačují, že Zaklínač by mohl skončit už po páté řadě, ale ještě není třeba přebíhat. 

Kromě Potkanů bychom se také měli například dočkat lučištnice Milvy (Meng´er Zhang), Geraltovy budoucí parťačky, která hraje větší roli až v následných knihách po Času opovržení.

Produkce probíhala například v Itálii, Chorvatsku, Slovinsku a i na Sahaře, kde se natáčely ikonické pouštní scény se Ciri. Mezi režiséry, kteří se o třetí řadu postarali, patří Stephen Surjik, Loni Peristere, Gandja Monteiro a Bola Ogun. Přicházející trailer by nám také snad mohl odhalit, kdy přesně bude vlastně třetí řada premiérovat.