Komediální seriál Opuštěný, který je zároveň okořeněný nějakou tou romantikou, měl původně vcelku slušné předpoklady pro to, aby o něj byl na Netflixu jaksepatří velký zájem. V první řadě se v hlavní roli objevil sympatický Neil Patrick Harris, jenž se proslavil především díky sérii Jak jsme poznal vaši matku, v druhé řadě za jeho výrobou stojí Darren Star, tvůrce seriálů jako Sex ve městě a Znovu 20, a také Jeffrey Richman, jeden ze scenáristů Takové moderní rodinky.

A i přestože se Opuštěný dočkal ze strany diváků a kritiků poměrně slušných reakcí, na další řadu mohou (alespoň zatím) fanoušci zapomenout. Server Deadline informoval o tom, že Netflix se rozhodl seriál pro druhou sezónu neobnovit a zaříznout ho. Podle všeho za tím stojí především dva velké důvody. 

V první řadě měl seriál patrně natolik nízkou sledovanost, že se mu ani nepodařilo dostat se do netflixové TOP 10. Je to ale vcelku nefér, protože Netflix pro tyto žebříčky používá systém, jenž měří především počet zhlédnutých hodin, tudíž seriály jako Opuštěný, jejichž epizody mají jen něco kolem půlhodiny, jsou tak trochu v nevýhodě.

Dalším důvodem by také měly být zvěsti o tom, že producenti seriálu z MTV Entertainment Studios údajně chystali seriál přesunout z Netflixu někam jinam, nejpravděpodobnějším kandidátem se zdá být Showtime. Necháme se každopádně překvapit, zda se k těmto drbům následně vyjádří také sami producenti. 

Příběh seriálu se zaměřuje na Michaela Lawsona (Harris), realitního makléře, kterému je něco přes čtyřicet a žije v New Yorku. Poté, co ho po sedmnácti letech opustil jeho partner Colin (Tuc Watkins), se musí Michael naučit pohybovat ve značně změněném světě randění, nebo zůstat po zbytek života svobodný.

Ústředním tématem seriálu je také přátelství, přičemž tak Michael silně spoléhá na svou kolegyni Suzanne (Tisha Campbell), která mu poskytne podporu.

O režii jednotlivých epizod se postarali Andrew Fleming, Zoe R. Cassavetes a Peter Lauer.