Již příští rok se na televizní obrazovky vrátí seriálová adaptace kultovní komiksové ságy Sandman od britského komiksového scenáristy a spisovatele Neila Gaimana. A právě letošní Geeked Week byl skvělou příležitostí fanouškům ukázat, co na ně ve druhé sérii vlastně čeká. I když jsme se nedočkali plnohodnotného traileru, Netflix se s námi podělil o tříminutové video z natáčení, které toho ve finále ukazuje celkem dost. Zvláště fanoušci komiksu vyčtou z jednotlivých záběrů vcelku hodně věcí.

Celým videem provází nejen představitel Morphea, Tom Sturridge, ale také výkonný producent a showrunner Allan Heinberg, který vedl i tvorbu první série a napsal scénář k prvním dvěma epizodám. Video láká především na shledání téměř celé rodiny Věčných u jednoho stolu. Ve druhé sérii se tak diváci kromě Sna (Tom Sturridge), Smrti (Kirby Howell-Baptiste), Touhy (Mason Alexander Park) a Zoufalství (Donna Preston) dočkají i Deliria (Esmé Creed-Miles) a Osudu (Adrian Lester). Z předchozích novinek navíc víme, že se v nové sérii objeví i marnotratný bratr Zkáza (Barry Sloane).

Ono shledání u jednoho stolu odkazuje na úvodní události čtvrtého komiksového svazku s podtitulem Údolí mlh, ve kterém musí Sen (Morpheus) řešit následky svých činů. Je tedy jasné, že druhá série bude sledovat události právě tohoto svazku. A nejen jeho. Heinberg ve videu zmiňuje, že divákům představí další postavy a vezmou je do různých časových období. Je tedy pravděpodobné, že se tvůrci vrátí zpět ke třetímu svazku a odvypráví nám povídky, pro které v první sérii nebyl prostor. A zároveň si posvítí i na další svazky z této úžasné komiksové série. 

Z jednotlivých záběrů taktéž můžeme vyčíst, že se v seriálu objeví i tragická postava Orphea, syna Morphea a Kalliopé, a také jeho nastávající Eurydika. A nebudou chybět ani bohové z různých pantheonů. Video každopádně nejvíce láká na ten severský, jmenovitě na Thora (Laurence O’Fuarain), Odina (Clive Russell) a lstivého Lokiho (Freddie Fox).

Jakožto velký fanoušek originálního komiksu musím říct, že se mi první série líbila, jsem tudíž opravdu zvědav, jak si povede ta druhá. To se každopádně dozvíme již v roce 2025, kdy bude druhá série Sandmana premiérovat na streamovací platformě Netflix.