Třetí den se netflixovská akce Geeked Week zaměřila žánrově na sci-fi a fantasy a v redakci jsme ohledně tohoto dne měli možná až přehnaně vysoká očekávání. Musíme sportovně uznat, že naše očekávání dostala první trhliny hned z rána, kdy internetem proběhla informace, že seriálový Witcher se ukáže až v pátek.

Přečtěte si také: Netflix Geeked Week: Kompletní shrnutí druhého dne týkajícího se adaptací slavných komiksů

Nicméně i tak středeční show nabídla informace hned o sedmi připravovaných, nebo již vydaných, seriálech a filmech z prostředí sci-fi a fantasy. Z globálního hlediska se prozatím jednalo asi o nejslabší den, ale i tak si pojďme shrnout vše, co jsme mohli během přenosu vidět.

FEAR STREAT

Hned zkraje jsme se dočkali zajímavého traileru na hororovou trilogii Fear Street. Každý film se bude odehrávat v jiné časové zóně, ale středobodem všech filmů bude okres Shadyside a už z ukázky je vidět, že se bude hrát na velkou nostalgickou notu. Filmy budou totiž odkazovat na nejrůznější slashery.

Přečtěte si také: Hororová trilogie Fear Street dorazí již příští měsíc

Všechny filmy jsou pak adaptací oblíbených hororových knih z devadesátých let, které vycházely pod jednotným názvem Stopy Hrůzy. Za Fear Street stojí autor Robert Lawrence Stine, který do této série přispěl více než čtyřiceti knihami.

THE SCHOOL FOR GOOD AND EVIL

Škola dobra a zla se nám představila jako druhá v pořadí, ale k našemu zklamání jsme se dočkali pouze povídání autora knižní předlohy Soman Chainani se třemi herečkami, které budou představovat čarodějnický řád (Coven). 

Přečtěte si také: Netflix fanouškům připomněl filmovou adaptaci knižní hexalogie Škola dobra a zla

Samotná adaptace je plánovaná až na rok 2022, ale casting se může pyšnit několika zvučnými jmény. Mezi ty nejzářivější hvězdy patří určitě oscarová herečka Charlize Theron a Laurence Fishburne.

Zajímavé je že knižní předloha doposud čítá šest knih a v zahraničí se jedná o velmi populární young adult fantasy sérii, která mísí pohádky s magií a mění tak jejich vyznění. Pro ty, co chtějí vědět víc, je určen náš obsáhlý článek, kde se Škole dobra a zla věnujeme podrobněji.

AWAKE

Geeked Week nám také připomněl, že je již dostupný nový film Awake, který vypráví o holčice, která si jako jediná dokáže vychutnat spánek, když celý svět jinak bdí a propadá se do chaosu. Hlavní role v tomto sci-fi bijáku obsadili Gina Rodriguez a Shamier Anderson. Ti si spolu v přenosu popovídali o tom, co je v běžném životě dožene k nespavosti. 

GUNPOWDER MILKSHAKE

Svůj prostor ve světle reflektorů si pro sebe uzmul i očekávaný akční film Gunpowder Milkshake. Jelikož jsme plnohodnotný trailer dostali nedávno, tak na Geeked Weeku byla předvedena pouze kraťoučká ukázka, ve které si hlavní herečka Karen Gillan šla do knihovny pro rychlopalnou výbavu, a přitom s ní konverzovala hned trojice zabijáckých knihovnic.

Přečtěte si také: Lena Headey a Karen Gillian v akční jízdě Gunpowder Milkshake

Jestli chcete vědět více, tak na našem webu jsme se již tomuto Výbušnému Koktejlu, který se veze tak trochu na vlně Johna Wicka, věnovali. Na Netflix film dorazí v celé své kráse již 14. července a jsme zvědaví, o jak kvalitní akční podívanou se vlastně bude jednat.

BLACK SUMMER

Nečekané pro nás bylo oznámení druhé série zombie seriálu Black Summer, protože na show představený trailer je k dispozici již dva týdny a opravdu jsme nečekali, že by Netflix dal tomuto seriálu prostor i na Geeked Weeku.

Přečtěte si také: Druhá série Temného léta láká na zombíky ve sněhu

Druhá série už je skoro za rohem. Na populární streamovací platformu dorazí již 17. června a trailer naznačuje, že se bude jednat o velice mrazivou záležitost, kdy hrdinové budou bojovat nejenom se zombíky, ale i s nehostinným prostředím.

LUCIFER

Seriálového Lucifera jsme spíše očekávali při úterní konferenci zaměřené na komiksové adaptace. Nicméně tento vládce pekel přišel na řadu až o den později, kdy se probíral žánr sci-fi a fantasy. Druhá polovina páté série nedávno dorazila na Netflix, a tak nám opět moc novinek do rukou nepřistálo.

Jediné, čeho jsme se dočkali, bylo celkem rozsáhlé video zaměřené na jednotlivé herce a na jejich pokažené či jiným způsobem vtipné záběry. Při natáčení musela být ve štábu určitě ohromná legrace a video celkem zajímavě znázorňuje chemii mezi jednotlivými herci a rozhodně zde není nouze ani o peprné záběry.

STRANGER THINGS

Populární mysteriózní seriál Stranger Things si celkem očekávaně sebral pro sebe největší prostor. Bohužel, celý segment pro nás měl tak trochu trpkou příchuť, protože jsme se nedočkali žádného traileru na chystanou čtvrtou sérii. 

Bratři Dufferové se ve videu omluvili za to, že jim produkce trvá a alespoň nám představili nové postavy, které se v temném seriálu objeví. Půjde celkem o čtyři archetypální středoškolské charaktery. Těšit se můžeme na sportovní hvězdu, roztleskávačku, školní poradkyni a nerdku jménem Viky. 

To bylo bohužel ohledně seriálového Stranger Things vše. Nicméně tato značka je natolik populární, že se nám představila i nová rozhlasová hra na motivy knižního románu Rebel Robin. A ani to nebylo vše z tohoto oblíbeného světa.

Stranger Things totiž míří i do světa her. Oblíbené postavy se objeví v populární karetní hře Magic: The Gathering a bylo oznámeno i propojení s moba hrou Smite: Battleground of the Gods. Na tomto spojení může Smite podle nás dost vydělat, protože jinak se jedná o hru spíše zapomenutou a tato spolupráce by jí mohla přeci jen trochu vlít novou krev do žil.

Na streamu se objevily i nové sběratelské figurky, které nás věru kvalitou zrovna nepřesvědčily. Pokud však dorazíte do Ameriky a konkrétně do Indiany, tak si budete moci užít zážitkový výlet do městečka Hawkins, malého městečka, kde se Stranger Things odehrává. Celá tato akce je dostupná pouze z auta, a kromě projížďky budete svědky i představení, které je trochu na pomezí divadla a audiokina. 

To by bylo ze středečního Geeked Weeku vše a nadšením zrovna do stropu neskáčeme. Na druhou stranu očekávání následujících dní jsou vysoká a snad se ve čtvrtek animovaná sekce či případně v pátek ta videoherní představí v lepším světle.