Pokud je nějaký seriál, který se na nemilosrdném Netflixu vůbec nemusí bát nějakého toho zrušení, tak je to jednoznačně Stranger Things. Ba naopak, úspěch této série, která se momentálně připravuje na produkci páté řady, byl natolik velký, že streamovací gigant bude chtít jeho svět i nadále rozvíjet.

Netflix tak dal nedávno oficiálně zelenou animovanému spin-offu v podobě seriálu, o jehož výrobě se šuškalo už na konci minulého roku. Tedy alespoň předpokládáme, že se jedná o ten samý projekt, server Variety, který s novinkou přišel, to úplně neupřesnil. Chystaný seriál by si mělo vzít na starost studio Flying Bark Productions a Eric Robles, který například stojí za vznikem animované série Glitch Techs – Krotitelé šotků (2020). Na výrobě se budou samozřejmě podílet i tvůrci původního hraného seriálu, tedy bratři Dufferovi a jejich společnost Upside Down Pictures. Mezi další producenty mají také patřit Shawn Levy a Dan Cohen za společnost 21 Laps. 

Bratři Dufferovi se každopádně na chystaný animovaný seriál nemírně těší, nedávno tak prohlásili, že Robles a jeho tým už je ohromili zpracovanými scénáři, přičemž se už nemohou dočkat, až se s fanoušky podělí o více informací.

Detaily o ději se i nadále drží pevně pod pokličkou, ale ještě na konci roku 2022 se šuškalo o tom, že vzniká anime spin-off jménem Stranger Things Tokyo, který měl být tentokrát zasazený v Japonsku. Příběh se měl údajně točit kolem dvojčat žijících na předměstí Tokia v 80. letech, která milují videohry. Pak ale přijdou na existenci paralelního světa Upside Down, čímž se střemhlav vrhnou do nebezpečného dobrodružství.

Zda se ale něčeho takového skutečně dočkáme, je stále zatím ve hvězdách, budeme si holt muset počkat na nějaké oficiální upřesnění o tom, co od seriálu vlastně můžeme očekávat.

Nutno také dodat, že to patrně nebude jediný spin-off, kterého se dočkáme. Minulé léto vyšlo najevo, že se chystá další hraný Stranger Things seriál, který by se však neměl zaměřit na postavy jako Eleven (Millie Bobby Brown) nebo Steve Harrington (Joe Keery). Dále je v plánu také divadelní hra, která by se měla odehrávat v městečku Hawkins během roku 1959. 

Co se původního seriálu týče, tak fanoušci by se patrně měli připravit na to, že budou muset dát celé sérii sbohem. Nadcházející pátá řada by totiž měla být sezónou poslední, která by měla celkový příběh jednou provždy uzavřít. Bratři Dufferovi už však ví, jak bude finále celého seriálu vypadat. A údajně se opravdu máme na co těšit.