I letos nám Netflix představí celou řadu vysokorozpočtových snímků, ze kterých nám všem padne brada zem. Tedy možná. Máme zde očekávanou sci-fi od Zacka Snydera, akčňák s Chrisem Hemsworthem točený v České republice a i thriller s hodně drsňáckou matkou. Nyní se také konečně dozvídáme, kdy přesně na Netflix následující snímky dorazí. V některých případech to bude pouhých několik týdnů, v jiných zase téměř celý rok. Veškeré filmy Netflix každopádně představil v novém videu, na které se můžete podívat výše. Níže jsme z videa vybrali několik titulů, které se nám zdáli být nejzajímavější.

Rebel Moon – 22. 12. 2023

Epická sci-fi od Zacka Snydera, která vznikla na základě jeho námětu na nikdy nerealizovaný Star Wars film. Příběh se bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru. Tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria, jež vede hrozivý Belisarius. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova. Pokud vám to hodně připomíná Sedm samurajů, tak vězte, že to není náhoda. Soundtrack si navíc vzal na starost talentovaný nizozemský skladatel Junkie XL, který pro Snydera složil i jeho Armádu mrtvých z roku 2021.

Vyproštění 2 – 16. 6. 2023

Na dlouho očekávané pokračování zábavného akčňáku Vyproštění se mohou těšit především filmoví fanoušci u nás, protože podstatná část filmu se natáčela v České republice. Do druhého dílu se tak opět vrátí drsňák Rake (Chris Hemsworth), který dostane za úkol zachránit rodinu gruzínského gangstera z vězení. Režisér Sam Hargrave tak fanouškům slibuje opět naprosto nadupanou a dechberoucí akci, která bude překonávat podívanou z předešlého dílu. A my mu to docela věříme, protože ne na každém natáčení vám přistane skutečná helikoptéra na střechu jedoucího vlaku. 

Oni naklonovali Tyrona – 21. 7. 2023

Letos v létě se také můžeme těšit na sci-fi komedii Oni naklonovali Tyrona, ve kterém se trojice hrdinů zaplete do hrůzostrašného vládního spiknutí. Těmito hrdiny jsou Slick Charles (Jamie Foxx), Fontaine (John Boyega) a Yo-Yo (Teyonah Parris). Ti se jednoho dne dostanou do jakýchsi podzemních laboratoří, ve kterých dochází k nejrůznějším tajemným experimentům. Hrdinské trio se následně dozví, že pikle proti jejich komunitě kuje sama vláda USA, která hodlá experimentovat na lidech. A jak se zdá, mezi ony experimenty patří i klonování. Co je ale cílem tajemného spiknutí, které má oči téměř všude?

The Mother – 12. 5. 2023

Thriller od novozélandské filmařky Niki Caro, která je například zodpovědná za velice povedené drama Pán velryb z roku 2002. Jennifer Lopez se ve snímku objeví v roli extrémně smrtící vražedkyně, která je zároveň matkou. Svou dceru ale musela kvůli své nebezpečné profesi opustit. Po stopách jí jde totiž hromada lidí, kteří ji chtějí vidět mrtvou. Proto se rozhodne žít v izolaci, přesto ale počítá s tím, že její nepřátelé si pro ni mohou přijít každou chvílí. Nezapomíná proto pravidelně trénovat a cvičit, aby nevyšla z formy. Tento v rámci možností poklidný život ale jednoho dne skončí. 

Heart of Stone – 11. 8. 2023

Žádný strach, Netflix se nerozhodl zadaptovat fantastické DLC ke třetímu hernímu Zaklínači, místo toho se bude jednat o špionážní thriller s Gal Gadot a Jamie Dornanem v hlavních rolích. Samotná zápletka se však stále drží v relativní tajnosti, už ale víme, že Gadot ve film ztvární CIA agentku Rachel Stone, která se vypraví na nejnebezpečnější misi své kariéry. Zdá se také, že Netflix vrazil do produkce opravdu hodně peněz, proto bychom se mohli těšit na opravdu velkolepou podívanou. O režii se postaral Tom Harper, který je například zodpovědný za tvorbu seriálu Vojna a mír.

Pain Hustlers – 27. 10. 2023

David Yates chce dokázat, že svůj život nechce zasvětit pouze natáčením všech filmů z kouzelnického světa Harry Pottera, proto nám tento rok nadělí své nové krimi drama. Film je natočen podle knižního bestselleru The Hard Sell: Crime and Punishment at an Opioid Startup od novináře Evana Hughese. Hlavní postavou se stane žena jménem Liza, která sní o lepším životě pro sebe a svou dceru. A tak dostane práci v krachující farmaceutická společnosti Brzy si ale uvědomí, že se ocitne uprostřed zločineckého spiknutí. Těšit se můžeme na herecká esa jako Emily Blunt, Chris Evans a Andy Garcia. 

Murder Mystery 2 – 31. 3. 2023

Adam Sandler a Jennifer Aniston se vracejí do pokračování krimi komedie Vražda na jachtě (Murder Mystery). Hrdinský pár se rozhodl zasvětit svůj život společnému řešení zločinů. Bohužel se ale zdá, že jsou v krizi, protože neodstávají žádné pořádné případy. To se ale změní ve chvíli, kdy je jejich kamarád Mahajara (Adeel Akhtar) unesen během vlastní svatby. Oba vyšetřovatelé tak přijdou na stopu neznámému zločinci. A oba si uvědomí, že přesně tento případ by mohl být jejich spásou. A kdo, pokud svého bohatého kamaráda osvobodí, třeba se jim také nějakou tou korunou odmění. 

Damsel – 13. 10. 2023

Millie Bobby Brown si opět zahraje drsňáčku. V tomto novém fantasy filmu tvární mladou ženu, která si myslí, že se vdává za dokonalého prince. K jejímu překvapení je ale uvržena do jámy, kde zjišťuje, že nakonec nebude princeznou, ale obětí, která má usmířit krvežíznivého draka. Snaží se proto přežít dostatečně dlouho, dokud ji někdo nezachrání. Brzy si ale uvědomí, že nikdo nepřijde. A tato nepravděpodobná hrdinka se bude muset zachránit sama. 

The Killer – 10. 11. 2023

David Fincher se vrací! Tentokrát s adaptací francouzské komiksové série od Alexise Nolenta a Luca Jacamona jménem The Killer. V původním příběhu je hlavním hrdinou nájemný vrah, který čelí určité existenciální krizi. Dohání ho tak nejenom jeho nepřátelé, ale také následky jeho krvavých činů. I přestože se jedná o zabijáka chladného, nemilosrdného a bez skrupulí, přesto začíná mít pocit, že ztrácí nejenom pevnou půdu pod nohama, ale také svou trpělivost. Což se mu časem může stát osudným. Těšit se tak můžeme na drsný a krvavý noir příběh profesionálního zabijáka, jenž se ztrácí ve světě bez morálního kompasu.

Dále se můžeme těšit na filmy jako You People (23. 1.), Your Place or Mine (10. 2.), Luther: The Fallen Sun (10. 3.), A Family Affair (17. 11.), Leo (22. 11.) a Leave the World Behind (8. 12.).

Na kterou z následujících novinek se nejvíce těšíte vy? A proč přesně je to Rebel Moon?