Která postava z legendárního Trainspottingu byla vaše nejoblíbenější? Pokud to byl divoký Begbie, kterého ve slavné filmové adaptaci díla Irvina Welshe ztvárnil Robert Carlyle, tak pro vás máme (potenciálně) dobrou zprávu. Dává se totiž dohromady minisérie, jejíž ústřední postavou bude právě prevít Begbie. Celý seriál bude vycházet z Welshovy knihy The Blade Artist, což je čtvrtý díl jeho pětidílné série. V knize Begbie vystupuje jako Jim Francis, ze kterého se stal úspěšný malíř a sochař. Žije si proto idylický život s manželkou a dvěma dcerami u kalifornského pobřeží. Bohužel však dojde k jisté hrozivé události, která ho donutí vrátit se do Skotska. 

K této informaci samozřejmě patří jistá zásadní otázka. Bude do projektu zapojen i Danny Boyle, který je zodpovědný za původní filmovou adaptaci, plus i za pokračování z roku 2017? To zatím zůstává tajemstvím. Je však nutno připomenout, že režisér ještě před několika lety mluvil o tom, že by zmíněnou knihu někdy rád zadaptoval také. I přestože druhý se už tolik neopíral o původní předlohy, stále si nechal pootevřená vrátka pro případné pokračování. Je právě tohle ta pravá příležitost? Kdo ví. Je už na sto procent jisté, že Robert Carlyle si svou ikonickou roli v seriálu opět zopakuje. 

V rozhovoru pro NME herec uvedl, že celý seriál je ještě ve velice brzké fázi vývoje, proto o něm nemůže poskytnout více informací. Na seriálu by ale údajně měl pracovat i sám Irvine Welsh, který by měl o celém projektu momentálně jednat s producenty. Celý nápad se mu ale rozhodně zamlouvá. Pokud vše půjde dobře, tak by produkce mohla začít někdy během příštího roku. Uvítali byste seriálový spin-off Trainspottingu?