Americký autor Ed Brubaker patří bezpochyby mezi nejlepší detektivní komiksové tvůrce současnosti. Z jeho repertoáru můžeme určitě vyzdvihnout série jako Criminal, Fatale nebo Gotham Central. V letech 2014 - 2016 však spolupracoval s britským ilustrátorem Seanem Phillipsem na velkolepé detektivní sérii The Fade Out, která by se dala nazvat jako nejambicióznější krimi grafický román všech dob.

„Hollywood, 1948: Noirový film uvízlý v nekonečných přetáčkách. Scenárista pronásledovaný nočními můrami z války. Podezřelá smrt filmové hvězdičky. Podezřelá minulost její náhradnice. Filmový magnát a šéf jeho bezpečnosti, kteří jsou ochotni udělat cokoliv, jen aby se kamery nezastavily – zatímco Rudá panika a černá listina začínají trhat město na kusy.“

Přečtěte si také: Spider-Man Noir: Kolem připravovaného hraného seriálu začal kroužit Nicolas Cage

Jak již bylo řečeno, celá série vycházela v letech 2014 - 2016. Čeští a slovenští fanoušci si ji doposud mohli přečíst jen v originálním znění, ale i to je právě teď minulostí. České nakladatelství BB art během tohoto týdne totiž vydalo The Fade Out pod českým názvem Zatmívačka jako luxusní komplet všech sešitů. Na fanoušky tudíž čeká kompletní příběh a padesát stran bonusů. Celý svazek obsahuje 400 barevných stran svázaných v pevných deskách.

Pokud máte rádi noirové detektivky, tak vám rozhodně titul Zatmívačka od Eda Brubakera a Seana Phillipse můžeme doporučit. Knihu již můžete sehnat ve všech větších knihkupectvích a komiksových prodejnách za cenu, jež se pohybuje od 800 do 1000 korun.