Už za necelý měsíc do našich kin konečně dorazí jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. V druhé části Duny nás čeká návrat na planetu Arrakis, na které už Paul Atreides (Timothée Chalamet) plánuje svou pomstu proti zloduchům, kteří jsou zodpovědní za zkázu jeho rodiny.

Další plnohodnotný trailer už sice Warneři nevydali, ale pochlubili se několika krátkými upoutávkami, které především lákají na zahájený prodej lístků. Dočkáme se v nich ale i několika scén, které nám předešlé trailery neukázaly. Podívat se na ně můžete níže.

Staneme se tak například svědky nejenom prohlubujícího se vztahu mezi Paulem a Chani (Zendaya), ale i střetnutí s novým padouchem, kterým se stane krutý a vychytralý Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler). Jedna z upoutávek je také částečně pohledem do zákulisí, který se především zaměřuje na princeznu Irulan Corrino (Florence Pugh). 

Ze starých známých se do pokračování vrací ještě Lady Jessica (Rebecca Ferguson), Gurney Halleck (Josh Brolin), Stilgar (Javier Bardem), Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård) a Beast Rabban (Dave Bautista). Mezi významné nové postavy patří ještě císař Shaddam Corrino IV. (Christopher Walken) a Lady Margot (Léa Seydoux).

O režii se opět postaral Denis Villeneuve, který na scénáři pracoval spolu s Jonem Spaihtsem (Doctor Strange). Pokud se filmu bude dařit komerčně, Villeneuve možná natočí i třetí díl, který by byl adaptací knihy Spasitel Duny.

Očekávaná sci-fi k nám dorazí 29. 2. 2024.