Studio Sony by rozhodně před svým sídlem mělo vztyčit nějakou třicetimetrovou zlatou sochu Toma Hollanda, protože oba jeho nejnovější filmy jim vydělaly opravdu pořádný balík. Filmová adaptace populární videoherní série Uncharted má za sebou již druhý víkend ode dne své premiéry ve Spojených státech. A jak se zdá, filmové verzi o dobrodružství neohroženého Nathana Drakea se z komerčního hlediska stále daří velice dobře. Film totiž i nadále dominuje domácímu box officu, po druhém víkendu se mu tak podařilo vydělat až 23,2 milionů dolarů. Tím se jeho celkový domácí výdělek vyšplhal až na 83,3 milionů. Opravdovým úspěchem je ale celosvětový výdělek, který momentálně činí až 220 milionů. Pokud bychom nepočítali čínské filmy, tak Uncharted je zatím komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2022. Hned po něm následuje pátý Vřískot, který vydělal přes 137 milionů, a následně Smrt na Nilu se 101 miliony. 

Ještě přednedávnem byl králem domácího box officu veleúspěšný Spider-Man: Bez domova, nicméně ten se propadl ne na druhé, ale hned na třetí místo. Po minulém víkendu ho totiž překonala komedie Pes, ve které se rolí režiséra, scénáristy a hlavního protagonisty ujal herec Channing Tatum. Ta v domácím prostředí vydělala 10,1 milionů (celosvětově 30,8), přičemž Spider-Men po předchozím víkendu vydělal už „jenom pouhých“ 5,7 milionů. To nejlepší ale filmovou adaptaci Uncharted pravděpodobně teprve čeká. Snímek totiž 14. 3. má vyjít i v čínských kinech, což stoprocentně ještě nějakých těch pár stovek milionů filmu zajistí. Adaptace tak má velice slibně nakročeno k tomu, aby překročila hranici jedné miliardy. 

Je ovšem otázka, zda se bude jednat o nejúspěšnější film roku 2022, protože již za několik dní vstoupí do kin očekávaný Batman od Matta Reevese, který měl opravdu obrovskou propagační kampaň. Mnoho lidí očekává, že se bude jednat o hit roku, který si nějaký Uncharted s pohodu strčí do kapsy. Tak se necháme překvapit, která filmová adaptace si povede lépe. Taktéž nesmíme zapomenout, že v letošním roce se dočkáme mnohých dalších superhrdinských snímků, například nového Doctora Strange, Flashe a Aqumana 2. Komerční úspěch Uncharted každopádně tvůrcům otevřel dveře pro případné pokročování, které však zatím nebylo potvrzeno. O režii filmu se postaral Ruben Fleischer. Snímek sklidil převážně negativní hodnocení u kritiků, ale pozitivní u diváků.

Má podle vás Uncharted šanci stát se nejúspěšnějším filmem roku?