Veškeré přípravy byly dokončeny, seriálová adaptace slavné knižní série o synovi Poseidona, která ponese název Percy Jackson and the Olympians, se tak konečně začala natáčet. Na svém Instagramu to oznámil sám Rick Riordan, který je tvůrcem celé knižní ságy. Sám totiž na natáčení bedlivě dohlíží, patrně se chce ujistit, že tentokrát vyjde adaptace jeho díla na výbornou, protože z předchozích filmových verzí, ve kterých hlavního hrdinu ztvárnil Logan Lerman, příliš nadšený nebyl. Na jeho příspěvek se můžete podívat níže. Příběh se zaměří na poloboha Percyho Jacksona, kterého olympský král Zeus obviní z krádeže jeho blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím vydají i jeho parťáci Grover a Annabeth. Je tudíž jasné, že první série by měla zadaptovat události z první knihy série jménem Zloděj blesku.

Percyho Jacksona si zahraje Walker Scobell, který nedávno zazářil v jedné z hlavních rolí ve sci-fi akčňáku Projekt Adam. Sám Riordan herce nesmírně chválil, podle něho v sobě má perfektní kombinaci komediálního načasování, něhy, vzpurnosti, šarmu a hrdinství. Satyra Grovera zas ztvární Aryan Simhadri, který už se herectvím má také určité zkušenosti. Vlnu negativních reakcí však způsobilo obsazení mladé černošské herečky Leah Jeffries do role Annabeth Chase, která je v románech o Percym Jacksonovi popisována jako běloška. Nicméně Riordan přispěchal herečce na pomoc poté, co ji někteří pobouření „fanoušci“ začali urážet na sociálních sítích, přičemž následně proti nim autor ostře vystoupil.

Riordan se také podílel na scénáři k pilotnímu dílu. Pomáhal mu s ním také Jon Steinbeck, který bude zároveň zastávat úlohu výkonného producenta. Pilotní díl má zrežírovat James Bobin, který natočil filmy jako Alenka v říši divů: Za zrcadlem a Dora a ztracené město. Datum premiéry zatím neznáme, ale očekává se, že když všechno půjde dobře, seriálu bychom se mohli dočkat někdy v průběhu roku 2023.