Slavný americký filmař Wes Anderson, který nám minulý rok nadělil komedii Asteroid City, si už brousí zuby na svůj další titul. Tentokrát pro nás připravuje jakousi akční komedii, která má pracovní název The Phoenician Scheme. Zatím není známo, o čem přesně film vlastně bude, ale scénář má Anderson dokončený už od minulého roku, údajně ho dopsal ještě před začátkem stávky scenáristů.

Na scénáři spolu s ním pracoval i jeho dlouholetý parťák Roman Coppola, syn legendárního režiséra Francise Forda Coppoly. Ten se například podílel na psaní Andersonových snímků Darjeeling s ručením omezeným (2007) a Až vyjde měsíc (2012). Snímek už každopádně nabírá na palubu první herce. A jak je u Andersona zvykem, jedná se o hvězdná jména. 

V hlavní roli by se měl objevit oscarový Benicio Del Toro (Sicario: Nájemný vrah), který si už zahrál v režisérově pár let starém filmu Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun (2021).

Připojí se k němu Michael Cera (Scott Pilgrim proti zbytku světa), který bude se slavným filmařem pracovat vůbec poprvé.

A třetí posilou je starý dobrý Bill Murray (Krotitelé duchů), jeden z Andersonových dvorních herců, který si už zahrál v řadě jeho filmů, například Život pod vodou (2004), Fantastický pan Lišák (2009) a Grandhotel Budapešť (2014).

Zatím není známo, koho přesně si pánové zahrají, v následujících měsících se ale obsazení jistojistě rozšíří o další slavná jména. 

Natáčení by mělo začít někdy během letošního roku, zřejmě už během jeho první poloviny. Pokud vše půjde dobře, odhadem by se k nám mohla Andersonova novinka dostat někdy v roce 2025.