Už za necelé dva měsíce nám HBO nadělí svou omluvu za osmou sérii Hry o trůny, která bude v podobě spin-offu Rod draka. Jak se konec léta, kdy se seriálu dočkáme, pomalými kroky blíží, HBO se s námi podělilo o zbrusu nový plakát, na který se můžete podívat níže. Na něm můžeme vidět princeznu Rhaenyru Targaryen (Emma D’Arcy), která se stane jednou z hlavních postav seriálu. Mladá princezna, v jejíž žilách koluje čistá valyrisjká krev, navíc není žádnou křehkou květinkou. Mimo jiné je totiž dračí jezdkyní, přičemž pokud bychom měli hádat, tak ona obří dračí hlava, která je na plakátě za ní, náleží jejímu drakovi Syraxovi. Seriál tak přirozeně bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu Targaryenů, přičemž hlavní příběh se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny. 

Podíváme se tak do doby, kdy zemi vládne král Viserys I. (Paddy Considine), zdánlivě benevolentního vládce, který chce jen dostát odkazu svého dědečka. Ale protože se jedná o příběh ze světa Hry o trůny, politické intriky jsou nevyhnutelné, stejně tak i nějaká ta nahota a pořádné bitvy. Do následné občanské války se připojuje Viserysův mladší bratr, kterým je princ Daemon (Matt Smith), nelítostný válečník a možná také další v řadě, jenž usedne na Železný trůn.

Nadcházející seriál, který tak bude věrný svému názvu, představí kromě metaforické rodiny draků i tu doslovnou. Je také známo, že seriál velice vychvaloval i sám G. R. R. Martin, tvůrce celého univerza, z něhož seriál vychází. Tak snad se opravdu máme na co těšit. 

Zdá se ale, že v HBO neotálí, protože i přestože seriál ještě ani není venku, práce na druhé sérii už dávno započaly. Jelikož ale produkce první řady trvala celých 11 měsíců, druhé série se teoreticky dočkáme až někdy během roku 2024. Tvůrcem celého seriálu je Ryan J. Condal, který se s Miguelem Sapochnikem postaral o scénář. Sapochnik, veterán z původního seriálu, si taktéž zrežíruje několik epizod.

Oficiální premiéra první řady je stanovená na 21. 8. 2022.