Minulý týden na Netflixu konečně premiéroval zbrusu nový seriálový Resident Evil, který byl dalším pokusem důstojně zadaptovat jednu z nejslavnějších videoherních sérií. Jak se ale podle různých reakcí zdá, tvůrci šlápli pořádně vedle. Reakce na první řadu jsou především negativní, přičemž momentálně se fanoušci zabývají tou nejtěžší otázkou, jaká kdy byla v historii vesmíru položena. Která verze byla horší? Film Resident Evil: Welcome to Raccoon City, který vyšel na konci minulého roku, nebo nedávno vydaná seriálová adaptace? Ať už je váš názor jakýkoliv, možná vás překvapí, že tvůrci už začali pracovat na druhé řadě. Ale budoucnost seriálu je i tak poměrně nejistá. 

Podle nedávných informací vyšlo najevo, že tým seriálových scenáristů již začal pracovat na druhé řadě. Netflix však seriál pro další sezónu ještě stále neobnovil. Slavný streamovací gigant je navíc známý tím, že pokud si nějaký seriál nevede podle jeho představ, ve většině případů ho prostě nemilosrdně zruší. A na tyto okolnosti nemá vliv pouze sledovanost, ale také divácké přijetí. Netflix už také v minulosti zrušil projekty, které byly v aktivní výrobě, což byl případ sérií jako The Dark Crystal: Age of Resistance a The Irregulars.

Seriálový Resident Evil má na serveru Rotten Tomatoes momentálně od kritiků 49% a od diváků 26%, což rozhodně žádná oslnivá čísla nejsou. Tudíž je rozhodně možné, že Netflix tento fakt zohlední při rozhodování o osudu seriálu. 

Pokud by mu však Netflix dal šanci a obnovil ho i pro druhou řadu, natáčení by tak mohlo začít možná ještě ke konci letošního roku. V rámci toho by k nám tak druhá série mohla dorazit někdy ve druhé polovině roku 2023. Otázkou je, zda o to vůbec bude někdo stát.

Zhlédli jste první řadu seriálové adaptace? Co na ni říkáte?