Zkuste si představit svět, kterému vládnou hrůzostrašné stvůry, šílení vědci a válečná prasata. Inu, brzy si to ani nebudete muset představovat, protože to uvidíte na vlastní oči v animovaném snímku Šílený bůh, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na zabijáckého hrdinu, který kráčí děsivou zemí zmučených duší, zchátralých bunkrů a opravdu pěkně bizarních příšer. Celkově se jedná o apokalyptický svět, jenž je plný nočních můr. Snímek pochází od legendárního Phila Tippetta, jenž je považován za jednoho z nejslavnějších tvůrců vizuálních efektů. Pracoval tak na efektech nejenom pro původní Star Wars trilogii, ale také pro Spielbergův Jurský park. 

Šílený bůh tak vznikal celých 30 let, přičemž dokončen byl během lockdownu kvůli pandemii koronaviru. Tippett začal na snímku pracovat na začátku devadesátých let v době, kdy zároveň dělal efekty pro RoboCopa 2. Pokud však čekáte nějaké hluboké dialogy a konverzačky, tak na to raději rychle zapomeňte. Snímek je především vizuální lahůdkou, která rozhodně příliš upovídaná není. A podle traileru je jistě patrné, že i když se jedná o animák, o zábavu pro děti se stoprocentně jednat nebude. Přišlo vám Fimfárum krapet děsivé? Inu, oproti Šílenému bohu je to hotová ťuťu ňuňu Disney pohádka. Snímek využívá stop-motion animaci, přičemž sám Tippett ho považuje za své mistrovské dílo.

Film byl konečně dokončen minulý rok, přičemž premiéroval na filmovém festivale v Locarnu, odkud si odnášel jednu pochvalu za druhou. Tippet se tak postaral jak o vizuální efekty, tak i o kameru, scénář a režii. Hudbu složil Dan Wool.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 6. 2022.