Svět Warhammeru nebo Warhammeru 40.000 nezná většina lidí jen z deskových her nebo videoher, ale také z knih, kterých je jak máku. V nejbližších dnech vyjde čtvrtá kniha Warhammer 40.000 ze série Eisenhorn s názvem Magos. Toto pokračování má stejně jako předešlé díly série na svědomí britský autor Dan Abnett, kterého můžete znát z velké části knih ze světa Warhammer nebo také z komiksů Aquaman. Do českého jazyka přeložil Marek Hrnčíř.

Magos je výčtem povídek o Inkvizici a věnuje se příběhům inkvizitora a antihrdiny Gregora Eisenhorna, který celý svůj život strávil procházením temných oblastí a pátráním po kacířství a Chaosu v končinách Impéria. "Ale jak dlouho může člověk kráčet po takové cestě, aniž by sám podlehl vábení warpu?" Otázkou je, jestli je Eisenhorn stále věrným ochráncem Trůnu, nebo se stále více přiklání na úroveň zla, které se svůj celý život snažil vymýtit. Dokáže Eisenhorn čelit nejstaršímu a nejvytrvalejšímu nepříteli? Přemůže temnotu, která ho láká v jeho vnitru?

Warhammer 40.000 Magos vydává v českém jazyce nakladatelství Polaris. Jak již bylo řečeno v úvodu, kniha by měla být k dostání na většině knižních eshopů v nejbližších dnech. Ostatní díly ze série mají velice dobré hodnocení a my nepochybujeme o tom, že Magos nebude výjimkou.