V poslední době se s komiksy na Kickstarteru roztrhl pytel. Dlouho jsme tam však neviděli nic pro fanoušky mangy, ale to se ze dne na den mění. Na Kickstarteru totiž právě běží současně dokonce dvě manga kampaně. A abychom nezapomínali na fanoušky japonského komiksu, v tomto článku vám přiblížíme obě dvě.

Přečtěte si také: Červnová dávka pokračování oblíbených manga sérií

SOONER FORCE #0

Prvním titulem je superhrdinský komiks ve stylu mangy s názvem Sooner Force, na jehož vydání vybírá peníze společnost Blue Turtle Comics. Na něm pracovalo trio tvůrců, jmenovitě Skyller Ammons, Leos Vaughn a Dante Biss-Grayson. Kampaň běží 3 dny a tvůrci zatím vybrali 1255 $ z požadovaných 2300 $. Vypadá to tedy, že kampaň určitě vyjde.

Pokud by vás zajímalo, o čem vlastně Sooner Force bude, předem vás upozorníme, že se jedná tak trochu o LGBT friendly projekt. Hlavními postavami jsou 3 superhrdinky, Storm Dancer, Scissortail a Sooner Girl, které musí zachránit Rogers City v Oklahomě před superpadouchem, který ruinuje místní LGBT akce. Blíže řečeno, superpadouch, který bere homosexualitu jako hřích. Kromě akční zápletky můžeme očekávat i osobní příběhy hrdinek plné přátelství a lásky.

Komiks ve stylu mangy s názvem Sooner Force s číslovkou 0, který budou obsahovat 28 barevných stran, budete moci získat v digitální kopii za 5 $. Pokud byste měli zájem o fyzickou verzi, ta vás vyjde na 10 $. Akce potrvá ještě dalších 26 dnů, takže máte čas se rozmyslet.

DUNWICH ISSUE #1

Druhý titul už není pouze komiksem ve stylu mangy, ale jedná spíše o čistou mangu, kterou budete moci zakoupit i v japonštině. Nese název Dunwich Issue #1 a jedná se o yuri (láska dvou žen) japonský komiks inspirovaný H.P. Lovecraftem, na které pracoval Miei Tsukamoto a Kengo Hirasawa. Na vydání vybírá peníze americká společnost Emboldo Entertainment. Projekt vybral za 4 dny 1166 $ z potřebných 1000 $. Tato crowdfundingová kampaň už je tedy stoprocentně úspěšná.

Jelikož se jedná o yuri mangu, lze tedy prohlásit, že se jedná opět o LGBT friendly titul. Dunwich Issue by měla být inspirována hororem od H.P. Lovecrafta s názvem Dunwichská hrůza. Některé události v příběhu budou totožné, ale bude se jednat o trochu rozdílné podání této staré knihy. Hlavní příběhová linka se bude zabývat částí života dvou dívek, Uiby a Yui, které tvoří pár.

Jak již bylo řečeno, svou kopii si budete moci vybrat ve dvou lokalizacích, v anglické a japonské. Cena se však nemění. Za 5 $ můžete mít klasickou digitální kopii, za 10 $ taktéž digitální, ale s dodatečnými scénami a za 20 $ tištěnou fyzickou verzi. Dunwich Issue #1 bude obsahovat 32 stran a je určený pro young adult čtenáře.

Pro více informací určitě navštivte stránky kampaně na Kickstarteru, jak pro Sooner force, tak pro Dunwich Issue, kde se dozvíte více informací o projektu, tvůrcích, odměnách a finančních goalech. Pokud by vás zajímala manga s českou lokalizací, už brzy vás budeme informovat o japonských komiksech od nakladatelství CREW, které budou vycházet v červenci/júli tohoto roku.