Konec roku se blíží a větší nakladatelství už se povětšinou soustředí na ediční plán pro následující rok a nevydávají nic nového. To však dává šanci menším nakladatelstvím a vydavatelům zazářit na knižním trhu se svými tituly a prodat dostatek výtisků, aby se vydání knihy zaplatilo.

Přečtěte si také: Masivní fantasy série Hraničářův učeň dostává patnáctý díl

Jedním takovým menším vydavatelem je i internetový obchod Banshies, který se specializuje nejen na prodej, ale také na vydávání sci-fi a fantasy knih od méně známých či klasických zahraničních autorů. Z jejich repertoáru můžete znát například sérii Meč pravdy od Terryho Goodkinda nebo Hvězdní mariňáci od Iana Douglase (pseudonym).

Během tohoto týdne vydalo Banshies společně s nakladatelstvím Classic první díl fantasy série Prales titánů s podtitulem Kanopie, jenž byl v roce 2017 napsán australskou autorkou Thoraiyou Dyer. Ta u nás sice není moc známá, ale ve světě už vydala pěkné množství knih ze sci-fi i fantasy žánru.

Série Prales titánů je však takovou tou klasickou fantasy sérií, takže od ní nečekejte nic extra originálního:

„Obří mytický deštný prales ovládaný živými bohy se probouzí. Unar sní o velikosti. Dosáhnout velikosti je ale obtížnější, než se domnívá. Leží před ní dlouhá a nelehká cesta. Stát se dalším tělesným strážcem Audblajin, božského vládce nad růstem a plodností, znamená vydat se na nebezpečnou výpravu do tmavých stínů pod korunami stromů. V tajemném a čarodějném pralese musí čelit nepřátelským kmenům, bojovat s hrůznými obřími monstry a ovládnout novou děsivou magii. Unar postupně zapomíná na všechny pravdy, které přísahala bránit... a riskuje zkázu milovaného domova, aby naplnila svůj osud.“    

Fantasy román Prales titánů 1: Kanopie vyšel začátkem tohoto týdne s českou lokalizací v pevné vazbě. Pokud patříte mezi fanoušky klasického fantasy, tento titul by měl být přímo pro vás.