Pokud se vám líbí poněkud pitoreskní tvorba talentovaného režiséra Nicolase Windinga Refna, tak pro vás máme skvělou zprávu. Dánský filmař nám totiž na začátku příštího roku představí svou novou seriálovou podívanou, která ponese název Kodaňský kovboj. Před více než dvěma měsíci nám Netflix nadělil první teaser, který nám toho však o hlavním ději příliš neodhalil… Inu, nejnovější upoutávka, kterou si můžete pustit výše, je na tom vlastně podobně.

I tak už ale nějaký ten pátek víme, co od seriálu můžeme vlastně očekávat. Hlavní hrdinkou celého příběhu se stane tajemná mladá žena jménem Miu (Angela Bundalovic). Ta v seriálu vstoupí do nebezepčeného, nemilosrdného a hrozivého světa kodaňského zločineckého podsvětí poté, co se konečně vymaní ze svého celoživotního otroctví. 

A když nyní konečně našla svobodu, její úkol je jasný. Pomstít se všem těm ničemům, kteří jsou zodpovědní za její bolest a utrpení z minulosti. V rámci toho se tak následně setkává s ženou jménem Rakel, která má být zároveň její absolutně největší rivalkou.

Obě dvě ale čeká cesta nejenom napříč realistickými hrozbami v podobě zločineckého syndikátu, ale čeká na ně i jistá dávka mysteriózního nadpřirozena. Což zrovna u Refna, který ono charakteristické používání neonových světel zkrátka miluje, zas až tak překvapivé není. Nejnovější upoutávka tak opět především nastiňuje onu unikátní a krapet bizarní atmosféru, ve které se celý šestidílný seriál ponese. 

Nicolas Winding Refn se v rodném Dánsku proslavil především díky své filmové sérii Dealer, která u diváků sklidila ohromný úspěch. V zahraničí ale mnohým divákům utkvělo v paměti jeho kriminální drama Drive z roku 2011, ve kterém se v hlavní roli objevil Ryan Gosling. Za zmínku stojí také velice působivá vikinská podívaná jménem Valhalla Rising (v češtině vydáno jako Barbar) z roku 2011, kde přední roli ztvárnil Mads Mikkelsen.

V seriálu si dále zahrají herci jako Dragana Milutinovic, Ramadan Huseini, Zlatko Burić, Fleur Frilund, Mikael Bertelsen, Mads Brügger, Peter Belli a Lola Winding Refn.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 5. 1. 2023.