Pokud se řadíte mezi fanoušky Neila Gaimana a máte především v oblibě jeho Sandmana, určitě byste si neměli nechat ujít chystanou sérii Mrtví mladí detektivové, kterou Netflix uvede už tento měsíc. Na seriál streamovací služba lákala už skrze akci Geeked Week z minulého roku, nyní zde máme plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Série si posvítí na mladíky Edwina Paynea (George Rexstrew) a Charlese Rowlanda (Jayden Revri), dvojici vyšetřovatelů a nejlepších přátel ze Sandmana (2022), kteří vedou kancelář Mrtvých mladých detektivů. Proč takový název? Inu, zřejmě z toho důvodu, že jsou oba dva skutečně mrtví. Jsou však ochotní udělat vše pro to, aby zůstali pohromadě, to znamená klidně uprchnout ze spárů zlých čarodějnic, Pekla a i samotné Smrti. S pomocí jasnovidkyně jménem Crystal (Kassius Nelson) a její kamarádky Niko (Yuyu Kitamura) se tak snaží rozlousknout některé z nejzáhadnějších paranormálních případů (nejenom) v říši smrtelníků.

Celá série je založená na stejnojmenných komiksových postavách Neila Gaimana a Matta Wagner, které se poprvé objevily ve 25. sešitu grafického románu Sandman z dílny DC Vertigo.

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Steve Yockey, který je zodpovědný také za vznik seriálu Letuška (2020). Dále psal pro série jako Lovci duchů (2005) a Doom Patrol (2019). Seriál tak povede spolu se scenáristkou Beth Schwartz (Arrow). Na scénáři ještě pracovala i Kristy Lowrey (Quantum Leap).

O režii jednotlivých epizod se postarali Lee Toland Krieger, Amanda Tapping, Glen Winter, Andi Armaganian a Pete Chatmon.

Na Netflixu od 25. 4. 2024.