Disney slaví se svými hranými adaptacemi animovaných klasik velký úspěch. No dobře sice si sem tam nějaký člověk povzdechne, že je to to samé, ty filmy jsou zbytečné a kdesi cosi. To však nic nemění na tom, že to vydělává spoustu peněz a proto Disney v dohledné době jinou cestou nepůjde. Už teď je v přípravě například Robin Hood, Lilo a Stitch, Atlantida a brzy bychom se měli dočkat Mulan. Nyní máme spekulace od insidera Daniela Richtmana. Podle něj se dočkáme hrané adaptace trochu zapomenutého animáku Černý kotel. Ritchman nás nedávno informoval o tom, že se možná ve Star Wars dočkáme velkoadmirála Thrawna. To jak moc jsou jeho informace důvěryhodné se ukáže až časem.

Přečtěte si také: Disney prý připravuje live-action verzi filmu Atlantida: Tajemná říše

O moc více informací však nevynesl. Film by měl být v rané fázi vývoje a to je v podstatě vše. Kolem filmu se nepohybuje žádný kreativní tým. Ani nevíme, jestli je film zamýšlen pro kina či přímo pro streamovací službu Disney+.

Disney má ve svém portfoliu ještě spoustu filmů, které by mohli zadaptovat. Černý kotel je trochu zvláštní volba, protože ho provází menší kontroverze. Film vznikl v roce 1985 a odhadovaný rozpočet 22-44 milionů dolarů z něj dělají nejdražší Disneyho animák té doby. Z jejich portfolia vybočoval především svým temným příběhem a násilnými scénami.

Tehdejší producent Jeffrey Katzenberg po tvůrčím týmu požadoval, aby film sestříhali a znovu vytvořili některé závadné sekvence. Ti však odmítli. Katzenberg tedy nechal film sestříhat i tak. Film pohořel jak u kritiků, tak u diváků. Podařilo se mu vydělat pouze 21 milionů dolarů. Všichni animátoři jenž, pracovali na tomto snímku byli propuštěni. Aby Disney zmírnil škody, film dále příliš nepropagoval. Proto jste o něm možná v životě neslyšeli.

Přečtěte si také: Spekuluje se o hraném Star Wars seriálu o Velkoadmirálovi Thrawnovi

V jádru se však jedná o klasickou pohádku. Pasáček vepřů Taran sní o tom stát se velkým válečníkem. Jeho sny jsou však narušeny. Zlý vládce, který si přezdívá Rohatý král mu ukradl kouzelné prase pojmenované Hen Wen. Záporák předpokládá, že Hen Wen zná cestu k černému kotli, artefaktu, jenž dokáže stvořit obrovskou, neporazitelnou armádu vojáků. To vrhne našeho mladého farmáře do víru velmi nebezpečných událostí.

Znáte původní film? A co si myslíte o hrané adaptaci? Nebojte se s námi podělit o vaše názory.