Disney pokračuje ve svém úspěšném trendu přepracovávání svých animovaných klasik do moderní hrané verze tak, aby byla aktuální i pro současné diváky. A, nebo se mohu ukázat jako cynik prohlásit, že to „Myšák“ dělá čistě pro zisk. Jeho motivace ale necháme stranou. Pravdou zůstává, že jsme se dočkali již několika těchto adaptací. Lvího krále, Aladina, Lady a Trampa a Krásku a zvíře. Brzy se doufám dočkáme i Mulan, která se má vydat trochu jinou cestou. Má pozměnit nebo vynechat některé části původního díla a vystačit si i bez hudebních čísel. Bude také prvním takovýmto remakem, který si vyslouží nálepku PG-13, tedy nevhodné pro děti pod 13 let. Taktéž jsou již v produkci další dva snímky Robin Hood a Herkules.

Disney však stále nemá dost a podle The Illuminerdi připravuje že remake filmu Atlantida: Tajemná říše (Atlantis: The Lost Empire) je v rané fázi natáčení. Tento snímek původně vznikl v roce 2001. Režíroval ho Gary Trousdale a Kirk Wise a scénář napsal Tab Murphy (Batman Rok jedna). Film vydělal celosvětově 186 milionů dolarů. To sice není žádný zvláštní úspěch, ale po čase si vysloužil pověst kultovní klasiky.

Film sleduje příběh mladého podceňovaného vědce Mila Thatche, který jako jediný dokáže rozluštiti ztracený jazyk Atlanťanů. Posbírá posádku velmi různorodých společníků a vydá se na dobrodružnou cestu objevit trosky tohoto bájného města.

Film se stal kultovním zčásti, protože jeho netypická animace je založená na stylu komiksového umělce Mika Mignoly, stvořitele Hellboye. Ve filmu se taktéž objevuje Atlantský jazyk vytvořený Marcem Okrandem, autorem Klingonštiny, která je dodnes používána ve filmech a seriálech ze světa Star Treku. John Emerson navrhl psanou formu atlantského jazyka tak, aby jejich písmeno „A“ vypadalo jako mapa pokladů. Tento akcí nabytý dobrodružný film, který nápadně připomíná Indiana Jonese je jistě pro stříbrné plátno jako stvořený. Uvidíme ale, jak si film povede bez svého typického vizuálu.

Zatím však nevíme, kdo film napíše či zrežíruje. Jen to, že je již v produkci. Spekulovalo se o tom, že by hlavní role měla být nabídnuta Tomu Hollandovi (MCU Spiderman). Vzhledem k tom, že je tato spekulace z minulého roku a v mezičase jsme se k tomuto tématu nic nového nedozvěděli bych této informaci nepřikládal příliš velkou váhu. Filmový Spider-Man třeba ani nebude mít čas, protože by konečně mohl začít točit „prokletý“ Uncharted film.

A co si o reimaginaci Atlantidy myslíte vy? Těšíte se, na novou verzi nebo zastáváte názor, že na klasiku by se nemělo sahat?