Ze série Temné koruny se minimálně v USA stalo celkem dost oblíbené dílo, to nasvědčuje i zařazení do The New York Times Bestsellers. Za touto young adult fantasy sérií stojí jihokorejská/americká spisovatelka Kendare Blake, která mimo jiné napsala sérii Cas a Anna, anebo fantasy román Antibohyně.

V USA jsou již vydané všechny tři díly. V našich krajinách se však třetího dílu dočkáme co nevidět. Třetí kniha ze série Temné koruny ponese název Dvě temné vládkyně. Celou sérii vydává nakladatelství Fragment a musíme uznat, že obálky všech dílů vypadají vskutku hezky a jednoduše.

Tři sestry už své karty vynesly. Následující královna však svou partii teprve rozehraje. Královna Katharina se konečně dočkala své koruny. Hlasy lidu jsou ale velice nespokojené a každým dnem sílí. Mirabella a Arsinoe se mezitím ukrývají na pevnině. Nejsou však v pořádku, každý den totiž zažívají svou vlastní noční můru, ve které je přízrak proslulé Modré královny volá zpět na tajemný ostrov Fennbrin. V tomto světě se chystá povstání, s nímž má Modrá královna víc společného, než si kdokoliv myslel a očekával.

Třetí román Dvě temné vládkyně by měl vyjít zítra, tudíž 19. května/mája. K zakoupení bude ve všech větších knihkupectvích. Pokud vás tato série zaujala, určitě si na ní udělejte čas. Na závěr jen malé upozornění pro mužské čtenáře, tyto knihy jsou spíše určené pro dívčí publikum.