Už od dob třetího dílu známé filmové série Mission: Impossible vždy kolovaly zvěsti o tom, že v daném nadcházejícím dílu měl hlavní hrdina Ethan Hunt, kterého ztvárňuje Tom Cruise, zemřít. Nyní se však zdá, že pro plánovaný sedmý a osmý díl by to už mohla být pravda. Podle informací od Variety má být Mission: Impossible 8 posledním dílem, ve kterém se objeví Tom Cruise. Dlouhá cesta agenta Ethana Hunta, která začala v roce 1996 prvním dílem, by tak byla konečně zakončena. Pokud je to skutečně pravda, tak otázkou nyní je, jakým způsobem se s postavou rozloučíme. Dočká se šťastného happyendu, během kterého se odebere do zaslouženého agentského důchodu? Nebo ho čeká hrdinská smrt? To se budeme muset nechat překvapit. 

I přestože se to možná nezdá, Tom Cruise už dávno není žádným mladíkem. V době premiéry sedmého a osmého dílu už z něj totiž bude šedesátník. Jeho odchod ze série by tak možná byl docela vhodnou dobou. Samotný příběh sedmého a osmého dílu je stále zahalený závojem tajemství, nicméně jelikož samotná produkce obou filmů měla probíhat souběžně, můžeme očekávat opravdu velkolepou podívanou, která do série vrátí i některé staré známé z předchozích dílů. Rozhodně se tudíž těšte na to, že na konci sedmého dílu bude nějaký epický cliffhanger. Celou produkci však bohužel výrazně pozdržela pandemie koronaviru, která zapříčinila nejen posunutí začátku natáčení osmého dílu, ale i odklad obou premiér. 

Odchod Cruise ze série sice ještě není potvrzený, ale je velice pravděpodobný. Otázkou taktéž zůstává, co se sérií bude dál. Ale jak už známe filmový průmysl, patrně bychom se následně někdy v budoucnu mohli dočkat zcela nového rebootu, který představí zcela nové hrdiny a nápady. Ať už to bude jakkoliv, tak doufejme, že tvůrci nám nadělí co nejlepší nejúctyhodnější rozloučení s nejlepším IMF agentem. Budeme si na to ale bohužel muset poměrně dlouho počkat. Mission: Impossible 7 do kin dorazí 13. 7. 2023, Mission: Impossible 8 zas až 27. 6. 2024.

Jak podle vás celá cesta Ethana Hunta bude zakončena?