Lisu, místního štvance, zanechá napospas smrti sadistický šerif a jeho podřízení v lese, kde je později napadena vlkem. Kousnutí nočního tvora s sebou však přinese nečekaný efekt. Lisa získává nadpřirozené schopnosti, které v ní popudí pomstu a lačnost po krvi těch, kteří si přáli její smrt.

Filmů, ve kterých se diváci setkávají s vlkodlaky, vznikla v minulosti už celá řada. Prvního vlkodlaka uvedl na filmové plátno George Waggner v roce 1941. Postupem času se vlkodlačí tématika spojila s upíry, což vyústilo ve vznik filmů jako Underworld (2003) nebo Twilight (2008), ze kterých se záhy staly známé upírsko-vlkodlačí ságy. 

Ačkoliv se nedá říct, že by se téma vlkodlaků objevovalo v současné kinematografii nějak frekventovaně, čas od času k nám doputuje snímek, kterému dominují velké špičaté tesáky, ostré drápy a vražedný podhled mírně zarostlejší lidské postavy. Právě tyto motivy se brzy objeví v americkém snímku I am Lisa.

Tento hororový thriller natočil americký režisér Patrick Rea, který sice už stojí za několika horory, ale žádný z nich si nevysloužil výraznější ohlas mezi diváky či kritiky. To možná změní jeho nový devadesátiminutový příběh o pomstě, který se nám nedávno představil v krátkém traileru.

Milovníci vlkodlaků si pravděpodobně přijdou na své již 9. října 2020.