Jestliže patříte mezi fanoušky jihokorejské kinematografie a hororového žánru, rozhodně byste měli dát šanci chválenému snímku Sleep, který v korejských kinech premiéroval už minulý rok. Nyní snímek přichází i do západních končin, výše se tak můžete podívat na oficiální trailer.

Hlavními postavami filmu se stávají novomanželé a nastávající rodiče Hyun-su (Lee Sun-kyun) a Soo-jin (Jung Yu-mi). Na první pohled normální pár však začne každou noc trápit jedna velice nepříjemná věc. Hyun-su se potýká s náměsíčností, která však nezůstane u pouhého potulování se po bytě. Jeho žena tak bude muset co nejdříve přijít na způsob, jak zastavit noční můry svého manžela, který se po nocích mění na úplně jiného člověka. Začne se totiž obávat, že Hyun-su může ublížit nejenom sobě, ale také jí a jejich nenarozenému dítěti. 

O scénář a režii se postaral mladý filmař Jason Yu, pro něhož bude snímek celovečerním debutem. Film se už objevil minulý rok na filmových festivalech v Torontu a Cannes, přičemž se dočkal především pozitivních reakcí. Dále se ve snímku objeví herci Yoon Kyung-ho a Kim Gook Hee.

V britských a amerických kinech se film objeví 12. 7. 2024, tak doufejme, že si eventuálně najde cestu i k nám.