V červenci/júli minulého roku jsme vás v samostatném článku informovali o druhém dílu military space opery Mašinerie říše s podtitulem Krkavčí lest. Po krátkých sedmi měsících se fanoušci této série dočkají třetího a zároveň závěrečného dílu s podtitulem Nemrtvá zbraň, který bude vydávat nakladatelství HOST v sedmém týdnu letošního roku.

Přečtěte si také: Druhý díl scifi série Mašinérie říše s názvem Krkavčí lest míří na pulty obchodů

Již v minulém článku jsme zmiňovali, že série Mašinerie říše od amerického spisovatele Yoona Ha Leeho není pro každého. První díl s podtitulem Krkavčí gambit si na portálu Databáze knih vysloužil pouhých 73 procent v průměrném hodnocení. Nebylo to však kvůli nedostatkům v příběhu, světě či v postavách, ale kvůli složitému jazyku. Každý jeden recenzent si stěžoval na extrémní zapojení složitých technických a matematických pojmů. Ke čtení druhého dílu se tak dostali jen opravdový fanoušci této série, kteří titulu udělili krásných 93 procent v průměrném hodnocení.

Ve třetím dílu s podtitulem Nemrtvá zbraň čeká na čtenáře epické vyvrcholení celé série:

„Šaos Jedao je při vědomí…

…a nic není takové, jak si pamatuje. Je opět mladým, neznámým kadetem v těle starce, generála velícího elitnímu sboru. A je nejobávanějším i nejzatracovanějším mužem v celé galaxii.

Jedao má od hexarchy nirai Kujena rozkaz znovu dobýt roztříštěné kusy hexarchátu. Jenže si vůbec nepamatuje, že byl kdy vojákem, natož generálem, a kelští vojáci pod jeho velením ho nenávidí kvůli nějakému masakru, ale on si nevzpomíná, že by něco takového spáchal.

Kujenova přátelskost nedokáže zakrýt skutečnost, že nirai Kujen je tyran. A co je horší, Jedaa a Kujena se snaží zničit nepřítel, který o Jedaovi ví víc než Jedao sám.“

Space opera Mašinerie říše 3: Nemrtvá zbraň by měla vyjít s českým překladem od Dany Krejčové již 17. února/februára 2021. K dostání bude nejen ve fyzické podobě v brožované vazbě, ale také v elektronické verzi, jak je u nakladatelství HOST již zvykem.