Slavný hororový tvůrce Mike Flanagan v poslední době maká jak blázen. Letos nám nadělil svůj nejnovější seriál Půlnoční klub, který byl však bohužel nedávno Netflixem zrušen, plus taktéž chystá svou seriálovou adaptaci povídky Zánik domu Usherů, kterou sepsal legendární Edgar Allan Poe. Není to však jediná adaptace, kterou známý mistr hrůzy připravuje.

Flanagan se totiž chystá také vytvořit seriálovou Temnou věž, která bude samozřejmě vycházet ze známé stejnojmenné knižní série od Stephena Kinga. A co si budeme povídat, zrovna Temná věž je stoprocentně seriálový materiál. Flanagan už má dokonce i plán. Celý seriál by měl mít pět řad, přičemž by na něj měly následně navázat také dva filmy. Už také údajně dokončil scénář k pilotní epizodě, se kterou je prý opravdu velice spokojený. 

Své požehnání dal režisérovi i sám Stephen King, který Temnou věž považuje za své magnum opus. A oním požehnáním se přesněji myslí práva na zfilmování. Otázkou ovšem je, kde se vlastně seriál následně objeví.

Už nějakou dobu víme, že Flanagan se chystá Netflix opustit. Jakmile na něm vyjde výše zmíněný Zánik domu Usherů, hororový tvůrce dá streamovací platformě sbohem a přesune se k Amazonu. Logicky by se tak mohlo zdát, že seriálová Temná věž se následně objeví na něm, ale zdá se, že by to ještě mohlo být jinak. Flanagan údajně seriál nabídne více službám a studiím, tudíž se budeme muset nechat překvapit, komu nakonec Temná věž připadne. 

Temná věž se už nějakých těch adaptací v minulosti dočkala, možná tou nejznámější je filmová verze z roku 2017, kde pistolníka Rolanda Deschaina z Gileadu ztvárnil Idris Elba. Snímek však nevydělal ani dvojnásobek svého původního rozpočtu, přičemž se dočkal především negativních recenzí. Tak doufejme, že seriálová adaptace na tom bude o něco lépe.

Naštěstí je v dobrých rukou, protože Mike Flanagan se svými díly jako Nepřítomnost, Oculus a The Haunting dokázal, že se jedná o talentovaného filmaře. V následujících měsících se snad dočkáme více informací o tom, kdy k nám seriál dorazí a kdo všechno se v něm vlastně objeví.