Úmrtí člena rodiny je vždy velice bolestivé, tak proč z tohoto námětu neudělat komedii? Přesně toho se drží komediální drama Špaček (v originále The Starling), kde se v hlavní roli ocitá Melissa McCarthy coby žena, se kterou se život dvakrát nemazlí. Tragická ztráta, zahrada v moci drzého ptáka a manžel, který už neví, jak dál. Netflix tento dojemný snímek nedávno představil v oficiálním traileru, k divákům ho vyšle koncem září.

„Lidi si všimli, že jsi nějaká divná. Vůbec nevnímáš.“ Když se Lilly (McCarthy) ve světle podobných poznámek pokouší najít cestu skrz svůj žal pramenící ze ztráty dítěte, ocitá se v neustálém boji nejen se špačkem, který si na jejím dvorku začal nárokovat nadvládu, ale také se svým manželem Jackem (Chris O'Dowd). Tváří v tvář vyhlídce na to, že jejich vztah nakonec tragédie roztrhá, se snaží vyrovnat s tím, že oba prožívají smutek velice odlišnými způsoby.

Zatímco směsice humoru a emocionální hloubky pomalu houstne, Lilly se snaží zabít svého okřídleného trýznitele. Záhy se ale její cesty zkříží s veterinářem (Kevin Kline) a bývalým psychiatrem, který se jí rozhodne pomoci s jejím zotavovacím procesem, a také se zahradním problémem. Lilly se uvnitř postupně začne konfrontovat otázkami týkajícími se budoucnosti a inspirací pro hledání východiska se jí stane právě hejno špačků, kteří si společně staví hnízda, chrání je a za žádnou cenu nedokážou být na světě sami.

Zda si k sobě manželský pár dokáže najít i po tragických událostech cestu a začne žít nový život, prozradí snímek Špaček přesně 24. září 2021, kdy se objeví na kartě Netflixu. Vedle hlavních protagonistů si v něm zahrají také Timothy Olyphant, Veronica Falcón nebo Elisabeth Röhm. Režie se ujal americký filmař Theodore Melfi.