Na konci roku 2023 se do rozsáhlé MCU rodiny oficiálně připojí také nejslavnější komiksový zabiják upírů. Tedy možná. Protože po nedávné zprávě je možné, že se ono čekání o několik měsíců protáhne.

The Hollywood Reporter informoval o tom, že nový Blade nakonec nebude zrežírován Bassamem Tariqem, který byl k celém projektu upsán už od léta 2021. S oznámením přišlo vedení Marvelu, které uvedlo, že je to v důsledku neustálých posunů v jeho produkčních plánech. Přesto ale oceňuje Tariqův talent a veškerou práci, kterou za sebou zanechal. Bassam Tariq však celý projekt zcela neopouští, stane se totiž jedním z výkonných producentů filmu. Otěže režie po něm ale bude muset převzít někdo jiný. 

A kdo by to mohl být? To je samozřejmě zatím ve hvězdách. Problém je ten, že se má už velice brzy začít natáčet. Zcela původně se předpokládalo, že hlavní část produkce začne už letos v létě, nakonec se však natáčení odložilo na 5. 10. 2022, přičemž posléze zas někdy na listopad/november. Pokud se má tento termín dodržet, Marvel by si měl s hledáním nového režiséra pospíšit, jinak hrozí, že se filmu nakonec dočkáme až někdy v roce 2024. Ke svému odchodu se každopádně vyjádřil i sám Bassam Tariq, který uvedl následující:

„Bylo mi ctí pracovat s úžasnými lidmi z Marvelu. Dokázali jsme dát dohromady opravdu parádní obsazení a štáb. Jsem moc zvědavý, jakým směrem film další režisér vezme.“

Chystaná marvelovka se samozřejmě zaměří na stejnojmenného zabijáka upírů, kterého tentokrát ztvární oscarová hvězda Mahershala Ali. Ten už se ostatně mihl i v potitulkové scéně marvelovky Eternals. O samotném ději filmu zatím stále nic nevíme, ale kolují zvěsti o tom, že bychom se v něm měli dočkat Bladeovy dcery Fallon Grey, postavy, která by v budoucnu měla v MCU hrát velkou roli. Ztvárnit by ji měla herečka Milan Ray.

Scénář k filmu si vzala na starost Stacy Osei-Kuffour, která se zas podílela na tvorbě seriálových Watchmenů a komediální série PEN15. Dále se v připravovaném MCU titulu objeví herci jako Delroy Lindo, Kit Harington a Aaron Pierre.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 11. 2023. Ale je možné, že v rámci hledání po novém rejžovi se film o několik měsíců odloží. Uvidíme.