MCU do své opravdu již hodně rozsáhlé rodiny brzy přivítá také nejslavnějšího komiksového lovce upírů, kterým je samozřejmě starý dobrý Blade. A díky informacím od webu Kemps Film TV Video už také konečně víme, kdy přesně začne samotné natáčení. Původně se předpokládalo, že produkce odstartuje už během léta, ale tvůrci si nakonec pár měsíců počkali. Natáčet se tak začne až 5. 10. 2022, přičemž hlavní část produkce by měla trvat do konce ledna příštího roku.

Štáb tak vystřídá hned několik míst v USA, jmenovitě například Atlantu, New Orleans, Los Angeles a Cleveland, natáčet se ale bude i třeba v Maroku. Novou verzi slavného zabijáka nemrtvých tentokrát ztvární Mahershala Ali. Ten už se ostatně mihl i v potitulkové scéně marvelovky Eternals.

O samotném ději filmu zatím téměř nic nevíme, ale kolují zvěsti o tom, že bychom se v něm měli dočkat Bladeovy dcery Fallon Grey, postavy, která by v budoucnu měla v MCU hrát velkou roli. Ztvárnit by ji měla čtrnáctiletá herečka Milan Ray, která se objevila v seriálech jako Moderní láska a Báječná léta.

Bladeova tajemná dcera nepatří ve světě Marvelu mezi nejznámější postavy, ovšem svého času měla vést svou vlastní komiksovou sérii. Ta by sledovala teenagerku, která jednoho dne zjistí, že její otec je profesionální zabiják vampýrů. Rozhodla by se tak nedělat rodině ostudu a kráčet v jeho stopách. Kreslířem se měl stát Logan Faerber (Secret Wars: Battleworld), scenáristou zas Tim Seeley (Death of Wolverine: The Logan Legacy), nakonec ale Fallon Grey vlastní sérii nedostala. Je ale rozhodně možné, že připravovaný snímek její postavu hodlá vytáhnout ze stínů. 

O režii filmu se každopádně postará Bassam Tariq, tvůrce dramatu Mogul Mauglí a krátkého dokumentárního snímku Ztracené duše. Scénář si vzala na starost Stacy Osei-Kuffour, která se zas podílela na tvorbě seriálových Watchmenů a komediální série PEN15. Dále se v připravovaném MCU titulu objeví herci jako Delroy Lindo, Kit Harington a Aaron Pierre.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 11. 2023.