Legendární Martin Scorsese má za sebou celou řadu parádních filmů. Mezi ně patří i vynikající Gangy New Yorku z roku 2002, ve kterých v hlavních rolích zazářili Leonardo DiCaprio a Daniel Day-Lewis. Film se dočkal hned deseti nominací na Oscara, včetně i té za Nejlepší film. A jak se zdá, v budoucnu si budeme moct nemilosrdnou válku gangů vychutnat znovu, tentokrát však v seriálovém kabátku.

Vyšlo totiž najevo, že studio Miramax Television chystá seriálovou verzi, na které by měl mimo jiné opět dohlížet Martin Scorsese. Údajně by měl také zrežírovat první dvě epizody. O scénář se má postarat Brett Leonard, který se taktéž věnuje psaním divadelních her. Miramax tak začne příští měsíc seriál nabízet různým streamovacím službám. 

Nadcházející série tak bude opět založena na známé knize Herberta Asburyho z roku 1927 jménem The Gangs of New York, přičemž bude vyprávět příběh soupeřících gangů z druhé poloviny 19. století.

Různé zdroje taktéž uvedly, že seriál nebude sledovat stejné dějství z výše zmíněného filmu, v němž DiCapriova postava Amsterdam Vallon touží pomstít svého otce, kterého zabil nemilosrdný Bill Řezník (Day-Lewis), šéf gangu Native Americans. Zajímavé také je, že v roce 2013 se začalo pracovat na jiné seriálové verzi, ke které byl Scorsese taktéž upsaný. Ta se zas měla zaměřit na válčení mezi gangy ve městech jako Chicago a New Orleans. Tehdy o plánu na seriál slavný režisér prohlásil následující:

,,Televizní seriál nám dává čas a tvůrčí svobodu, abychom tento unikátní svět a všechny důsledky, které měl a stále má na naši společnost, oživili."

Zatím však není známo, kdo všechno by se měl v seriálu objevit, stejně tak ani to, kdy bude premiérovat. Doufejme tedy, že se dalších informací dočkáme v průběhu příštích měsíců. Martin Scorsese se kromě režie ujme i otěží jednoho z výkonných producentů.