Během včerejšího dne oznámilo nakladatelství Epocha na facebookové stránce Fantastická Epocha novou knihu. Tentokrát se bude jednat o román Prokletí pro všechny, ve kterém se čtenáři mohou těšit na akční jízdu plnou zločinců, zombíků, sekáčků na maso a velké množství černého humoru.

Za románem stojí český autor Martin Paytok, který v minulosti pracoval jako videoherní redaktor v různých českých redakcích. Následně se začal věnovat vlastní žánrové tvorbě, kterou značně ovlivnili autoři jako Donald E. Westlake, Garth Ennis či legenda české akční školy Jiří Kulhánek. Do současné doby napsal Martin Paytok několik povídek, jež se objevily ve sbornících Zajtra bude včera, Krásky a vetřelci nebo v časopise Pevnost.

Titul Prokletí pro všechny je autorovým debutovým románem. Jak jsme již psali v úvodu, bude se jednat o pořádnou akční jízdu s černým humorem ve stylu Jiřího Kulhánka:

„Link měl celkem nadějný plán, jak se vyhnout kriminálu i hlavě zločinecké organizace, jíž visí peníze ze zpackané loupeže. Jediná chyba byla, že se ho pokoušel uskutečnit v tomhle městě. Ve městě, kde se na něj kromě té zločinecky organizované hlavy celá třese taky sběratelka prokletých předmětů, mluvící maňásek s maďarským občanstvím a policisté křivější než skolióza. Ve městě, kde mrtvé věci obvykle netrpí nijak výraznou tendencí mrtvými zůstat a se kterým se pojí přesně o jednu strašidelnou legendu víc, než potřebuje. A tahle by – stejně jako všechny ostatní – klidně mohla být pravdivá. A zrovna se musí týkat chlápka, co rád věší lidi na kandelábry, a tašky plné sekáčků na maso…“

Přečtěte si také: Nakladatelství Epocha oznámilo třetí díl akční sci-fi série Legie

Akční román Prokletí pro všechny se v prodeji objeví 20. května/máje 2021. K dispozici bude na eshopu nakladatelství Epocha a ve vybraných knihkupectvích.