Varianta Omicron nadělává pěknou paseku i v hollywoodském světě. Teprve přednedávnem totiž vyšla zpráva, která rozhodně nepotěší fanoušky populární akční série Mission: Impossible, jež vyprodukovala již šest dílů. Sedmý a osmý díl se měly natáčet souběžně, což znamená, že Ethana Hunta čeká pravděpodobně ta vůbec největší a nejnebezpečnější mise jeho agentské kariéry. Sedmého dílu jsme se měli dočkat už letos, přesněji 30. 9. 2022. Osmý díl, jehož produkce ještě ani nezačala, zas měl do kin dorazit 7. 7. 2023. To už ale neplatí, protože oba dva díly se opět odkládají. A to o pěknou řádku měsíců. Premiéra Mission: Impossible 7 je nyní stanovená na 14. 7. 2023, Mission: Impopssible 8 se zas posouvá na 28. 6. 2024. 

Za odkladem obou dvou filmů stojí vydavatelské studio Paramount, které se k tomuto kroku uchýlilo kvůli zhoršující se pandemii koronaviru. Produkce sedmého dílu byla problematická už v minulosti, několikrát došlo k přerušení natáčení, plus i odkladům premiéry. A to i přes extrémně přísná protiopatření, která byla na place zavedena. Na dodržování oněch opatření dohlížel i sám Tom Cruise, jenž asi před rokem dost drsně vyjel na několik členů štábu, kteří daná opatření nedodržovali. Sedmý díl je momentálně v postprodukci, ale i tak to vydavatelskému studio nezabránilo v tom, aby premiéru znovu odložilo. Vzhledem k tomu, že Omicron se vší pravděpodobností negativně ovlivní návštěvnost kin, tak studio nechce nic riskovat. Proto si budeme muset na sedmé dobrodružství Ethana Hunta počkat ještě o něco déle. 

O sedmý a osmý díl se opět stará Christopher McQuarrie, který je zodpovědný za díly Fallout a Národ grázlů. Taktéž je i jedním ze scénáristů nadcházejícího snímku Top Gun: Maverick, kterého se dočkáme na konci letošního jara. Nyní můžeme jen doufat, že onen odklad obou dvou dílů byl už opravdu tím posledním.