Knižní trh se těsně před Vánoci jako každý rok ponořil do „zimního spánku“. Prodeje jsou v této době sice největší, ale knižní vydavatelé si dávají alespoň pár dní volna, než nás v lednu/januári začnou lákat svými edičními plány na nové knižní tituly.

Tento „zimní spánek“ však ukončil český autor Jiří Kadlec, jehož rukopis můžete znát z knih jako Masakr ve střední škole nebo Artefakty moci. Přesně na silvestrovské oslavy 31. prosince/decembra 2020 spustil s dalším českým autorem Janem Eisem (Artefakty moci) crowdfundingovou kampaň na stránce Hithit, ve které vybírají na pohádkovou sbírku pro děti i dospělé s názvem Magické pohádky.

V ní čtenáři naleznou osm různých a jedinečných fantasy pohádek. Celá kniha je napsaná tak, aby se jednotlivé příběhy líbily jak dětem, tak i dospělým. Všechny pohádky jsou taktéž doplněny příjemnými ilustracemi. Podle autora by si ke knize měli najít cestu i lidé neholdující fantasy tvorbě, protože jednání hlavních postav je prý samo o sobě velmi zajímavé.

Velmi důležitou informací ke kampani také je, že Magické pohádky nejsou napsány z důvodu, aby si tvůrci jen vydělali nějaké ty finance. Samotné vydání má totiž jedno velké poslání a to, že chtějí autoři darovat celých padesát procent z veřejného prodeje dětskému oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Aby byla kampaň úspěšná a kniha vyšla, tvůrci potřebují přesně 30 000 korun, což není tak moc. Všechny finance budou použity jen na samotné vydání, protože o grafiku a samotnou sazbu je již postaráno.

Pokud byste o knihu měli zájem, nebo byste chtěli jen přispět na dobrou věc, můžete si vybrat na stránce kampaně z několika úrovní odměn. Za 100 korun můžete získat Magické pohádky v elektronické verzi. Za fyzické vydání s měkkou vazbou ve formátu 13x20 centimetrů zaplatíte 200 korun. Další úrovně obsahují například podpis a věnování autora nebo více knih ve výhodném balíčku.

Přečtěte si také: Ukončení nejkrásnější dětské knihy na Hithitu

Do konce kampaně zbývá ještě dlouhých 43 dní, takže na rozmyšlenou máte času dost. Samotné odměny byste pak měli dostat přibližně měsíc od úspěšného ukončení kampaně.