Žádný pozdní apríl, opravdu jen čistá fakta. Na začátku loňského roku vstoupil do kin horůrek M3GAN, který vyprávěl o pěkně nebezpečné robotické panence. Snímek si z komerčního hlediska vedl skvěle, z rozpočtu 12 milionů dolarů se mu podařilo utržit až 181 mega, tudíž bylo následně oklepnuto i pokračování, kterého se dočkáme za rok.

Nyní ale server The Hollywood Reporter hlásí, že hororová impéria Atomic Monster a Blumhouse Productions chystají také spin-off jménem SOULM8TE, který je popisován jako „erotický thriller“. Příběh by se měl zaměřit na muže, který se rozhodne pořídit si robota s vyspělou umělou inteligencí, aby se mohl vyrovnat se ztrátou své nedávno zesnulé manželky. Jeho snaha o vytvoření vnímavého partnera však nepřinese ovoce. Místo toho se původně neškodný lovebot změní ve smrtící spřízněnou duši.

Snímek má podle všeho připomínat thrillery z domácího prostředí, které se natáčely v 90. letech, tentokrát však má být také okořeněný moderní technologií.

O režii by se měla postarat filmařka Kate Dolan, která v roce 2021 debutovala se svým hororem Nejsi moje máma, o němž jsme už kdysi psali. Taktéž natočila pár epizod ze seriálu Rod (2021).

Za původní verzí scénáře stojí Rafael Jordan, který napsal řadu příšerně hodnocených hororů a laciných fantasy titulů. Kate Dolan poté scénář přepsala do jiné podoby. Jordan námět vymyslel spolu s herečkou Ingrid Bisu (Zhoubné zlo) a režisérem Jamesem Wanem (Aquaman a ztracené království), který na výrobu filmu bude dohlížet v rámci své výše zmíněné firmy Atomic Monster. 

Film má už dokonce i stanovené datum premiéry, do kin má dorazit 2. 1. 2026, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív.