Pro některé fanoušky jsou příběhy označované jako legendy pořád to nejlepší, co bylo ve světě Star Wars kdy vytvořeno. Není se čemu divit, když tyto události byly to jediné, co po dobu více než 15 let překlenovalo prázdnotu mezi Návratem Jediho a Skrytou hrozbou. Přestože se nyní Disney ubírá jinou cestou, pro mnoho fanoušků tyto příběhy ztělesňují esenci Hvězdných válek. 

Přečtěte si také: Román Star Wars: Thrawn: Spojenectví se dočká komiksové adaptace, na které se podílí i Timothy Zahn

Lucasfilm tento rok oslavuje 50. výročí Star Wars a americké nakladatelství Del Rey se taktéž rozhodlo připravit si pro nás menší překvapení. Vyrukovali s novou edicí Star Wars Essential Legends Collection, kde chce znovu oprášit nejikoničtější knihy starého kánonu. To znamená hned několik úžasných věcí. Knihy v této edici dostanou nové obálky, jež určitě lépe obstojí v dnešní době. Některé starší designy působily na dnešní poměry trochu odflákle a „brakovitě.“ Knihy sice vyjdou v měkké vazbě, ale na rozdíl od těch, co vycházely ve standardní edici, budou mít kvalitnější papír a větší formát

První knihy, které byly do této edice vybrány, jsou Heir to the Empire (Dědic impéria) od Timothyho Zahna, Darth Bane: Path of Destruction (Darth Bane: Cesta zkázy) od Drewa Karpyshyna a Shatterpoint (Štěpný bod) od Matthewa Stovera. Tyto knihy budou dostupné 15. června.

Del Rey se vyjádřilo, že chce tuto edici rozšířit na podzim roku 2021. Vzhledem k tomu, že Zahnovy a Karpyshynovy knihy jsou prvními díly trilogie, je logické předpokládat, že tyto série budou chtít uzavřít. Shatterpoint se dočká úplně nové audioknihy namluvené Sullivanem Jonesem. Na rozdíl od té existující půjde o nezkrácenou verzi.