Marvel seriál Loki vysílaný na streamovací platformě Disney+ u fanoušků zabodoval na plné čáře. První řada čítající šest epizod razantně pokořila ve sledovanosti předchozí dva marvelácké seriály vysílané na stejné platformě. Seriály WandaVision a The Falcon and the Winter Soldier byly pro Marvel pouhými jednohubkami. V Lokiho producenti věří rozhodně více, a proto se můžeme těšit na druhou řadu, která byla oznámena divákům skrze titulky ve finální epizodě. 

Přečtěte si také: Marvel mění podstatu svých postav v animovaném seriálu What If...?

V domácí kotlině však narážíme stále na jednu obří překážku, a tou je fakt, že služba Disney+ u nás zatím není dostupná, takže Loki jde tak trochu mimo nás. Nicméně je všeobecně známo, že události v seriálu by měly tvořit podhoubí pro tři připravované blockbuster filmy. Na Lokiho by měl navazovat Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness a Ant-Man and the Wasp: Quantumania. 

Nejbližším filmem navazujícím na seriál je tedy třetí Spider-Man, který dorazí již tuto zimu. Provázání mezi filmy a seriály se přímo nabízí, jenomže pro nás, kteří nemají možnost seriál legálně zhlédnout, pak vyvstává otázka, jestli nám scházející seriálové informace neovlivní pocity při sledování nadcházejících filmů ze stáje MCU

Trochu doufáme, že do konce roku se i v Česku a na Slovensku objeví možnost předplácet si službu Disney+, abychom se mohli do Lokiho dobrodružství více ponořit. Zatím netušíme, kdy se druhá řada objeví na televizních obrazovkách, ale určitě se v roli Lokiho opět objeví fanoušky milovaný Tom Hiddleston.