Už během produkce a před vydáním prvního oficiálního traileru se k nám dostávaly zprávy, které se daly považovat za jisté varovné signály toho, že chystaná filmová adaptace Borderlands žádnou kvalitní peckou nebude. Chystané filmové dobrodružství z planety Pandora od Eliho Rotha (Hostel) muselo podstoupit přetáčky, posléze mělo bídné testovací projekce, jež vedly k dalším přetáčkám, přičemž celý projekt pak musel po Rothovi dokončit Tim Miller (Deadpool). Na scénáři se navíc podílel Craig Mazin (The Last of Us), který se od filmu údajně distancoval a požádal, aby jeho jméno bylo z filmu smazáno. To vše rozhodně nezní příliš nadějně.

Výše se každopádně můžete podívat na nový klip z filmu, ve kterém se nám hlavní hrdinové Lilith (Cate Blanchett), Roland (Kevin Hart), Tiny Tina (Ariana Greenblatt), její osobní strážce Krieg (Florian Munteanu), doktorka Patricia Tannis (Jamie Lee Curtis) a robůtek Claptrap (Jack Black) ukážou v akci. Že by ta akce ale byla nějaká působivá, to se bohužel říct nedá. Ale třeba nás ještě čeká milé překvapení, holt uvidíme. 

Co se příběhu týče, Lilith, nechvalně známá lovkyně pokladů s tajemnou minulosti, se neochotně vrací na planetu Pandora, aby našla ztracenou dceru Atlase (Edgar Ramirez), nejmocnějšího parchanta v celém vesmíru. Přidají se k ní výše zmínění hrdinové, kteří budou muset dívku vypátrat a ochránit před nejrůznějšími monstry a bandity. Dívka totiž může držet klíč k nepředstavitelné moci. Osud celého vesmíru je tak rázem v rukou této bandičky hrdinů.

Herec a režisér Eli Roth má zkušenosti především s hororovou tvorbu, chystá například seriálové zpracování Hostelu, které už nabírá obsazení.

Ve filmové adaptaci Borderlands se dále objeví Haley Bennett, Gina Gershon, Janina Gavankar, Cheyenne Jackson, Bobby Lee, Olivier Richters, Steven Boyer, Charles Babalola, Jeremy Wheeler a Harry Szovik.

V kinech od 8. 8. 2024.