Těsně před koncem loňského roku se herec a režisér Eli Roth nechal slyšet, že by se rád vrátil k Hostelu (2005), svému druhému celovečernímu filmu, který ze Slovenska udělal místo hrůzy a zkaženosti. A nyní je jeho návrat oficiální.

Server The Hollywood Reporter hlásí, že Hostel se k nám vrátí v podobě seriálu, který má být moderní adaptací předešlých filmových titulů. Eli Roth by se měl postarat jak o scénář, tak i o režii, dále se vrací i producenti Chris Briggs a Mike Fleiss, který bude Rothovi pomáhat se scénářem. Na výrobu seriálu bude dohlížet studio Fifth Season (Odloučení), distributora ale zatím nemá.

Na palubě už také máme jednu z hlavních hvězd, kterou se stane Paul Giamatti, na Oscara nominovaný americký herec, který loni zazářil ve velice milém komediálním dramatu Zimní prázdniny (2023). Zatím ale není známo, koho přesně v seriálu ztvární. 

Děj původního filmu z roku 2005, který se příliš kladnými recenzemi chlubit nemohl, se odehrával především na Slovensku, kam vycestují tři mladí kamarádi, dva Američané a jeden Islanďan, s nadějí velkolepého a vzrušujícího sexuálního dobrodružství. Jistý slovenský hostel je však strašlivou pastí pro turisty, které následně sadističtí zbohatlíci z celého světa pro své potěšení mučí a poté i zabíjejí. A přesně v něm se ona trojce ubytuje.

Film se z velké části natáčel v České republice, objevili se v něm tak i naši známí herci jako Miroslav Táborský, Radomil Uhlíř a Jan Vlasák, který si zahrál jednoho z hlavních padouchů. Komerční úspěch pak zajistil pokračování (2007), ve kterém si zahrál třeba i Milan Kňažko. 

Zatím ovšem není známo, kde se bude chystaný seriál odehrávat. Vrátíme se zpět na Slovensko? Respektive tedy do Českého Krumlova, ve kterém se film z podstatné části natáčel? Inu, sám Roth kdysi prohlásil, že i přestože Slovensko nikdy nenavštívil, jednoho dne by se tam rád podíval. Nyní má ideální příležitost.