Americký komiksový scénárista Christopher J. Priest (Deathstroke, Black Panther) přichází na český trh společně s kreslířem Petem Woodsem (Superman) s šestým svazkem oblíbeného DC Comics superhrdinského seskupení Liga Spravedlnosti (Justice League). Ten nese podtitul Lid versus Liga spravedlnosti a obsahuje sešity č. 34 - 38.

Jak už název napovídá, největší problém bude mít seskupení superhrdinů s prostým lidem: „Když Batman udělá chybu z nedbalosti, jejímž následkem přijde jeden člověk o život, hrdinové z Ligy spravedlnosti najednou zjišťují, že před spravedlností pro jednou stojí oni sami. Tým se ocitne před soudem, aby se zodpovídal ze svých činů, a toto přelíčení zpochybní samotnou existenci Ligy spravedlnosti.

A v tu chvíli, v ten nejhorší možný moment, udeří nová hrozba. Kdosi používá smrtící prostředky, aby bránil Ligu spravedlnosti. Ať už je to kdokoliv, vypadá to, že ví o jednotlivých členech týmu naprosto všechno, včetně jejich největších tajemství – například i toho, jak zneškodnit Green Lanterna. Dokáže si Liga spravedlnosti s takovou hrozbou poradit, když je jejich důvěra ve vůdce týmu otřesena? Nebo konečně podlehne jedinému nepříteli, kterého nedokáže porazit – vůli lidu, jejž její členové přísahali chránit?“

Přečtěte si také: Marvel, DC a ďalšie okienka, komiksami sa to dnes len tak hemží

Komiksový svazek Liga spravedlnosti 6: Lid versus Liga spravedlnosti vydalo nakladatelství CREW s českým překladem od Ľudovíta Platy minulý týden. Titul můžete zakoupit na eshopu nakladatelství CREW se slevou nebo ve větších knihkupectvích za maloobchodní cenu. Pokud vám anotace nestačí, nebo chcete vidět, jak si Pete Woods poradil s kresbou, na stránce produktu si můžete prolistovat krátkou ukázku.