Zatímco Quentin Tarantino chce do režisérského důchodu odkráčet po šedesátce se svým desátým filmem, frajer Clint Eastwood, který jich natočil o několik desítek víc, se nezastavil ani po devadesátých narozeninách. Legendární herec a režisér, který ve světě filmu působí už skoro sedm desetiletí (z toho pět z nich jako rejža), ale údajně chystá snímek, jenž by měl jeho režisérkou kariéru definitivně ukončit. Informoval o tom server DiscussingFilm, podle něhož by měl film vzniknout pod dohledem společnosti Warner Bros. Discovery.

Není se čemu divit, protože Eastwood pro Warnery točí filmy už hezkou řádku let, mezi ně patří například Gran Torino (2008), Invictus: Neporažený (2014), Americký sniper (2014) a Richard Jewell (2019). Sám Eastwood ovšem zatím nepotvrdil, že se bude jednat o jeho úplně poslední zrežírovaný film, ale jelikož bude slavný filmař přesně za dva měsíce slavit své 93. narozeniny, nebylo by příliš překvapivé, kdyby to byla pravda. A na co přesně se vlastně můžeme těšit? 

Eastwoodův údajně poslední film by měl být thriller, který momentálně nese název Juror #2. Příběh by se měl zaměřit na soudního porotce, jenž se zúčastní procesu s případem vraždy. Následně si ale uvědomí strašlivou pravdu. Skutečným pachatelem vraždy je totiž on sám. Začne se tak potýkat s dilematem, zda se má přiznat, což by mu samozřejmě zničilo život, nebo zmanipulovat zbytek poroty, aby z tohoto maléru vyvázl.

Další informace o projektu zatím neznáme, ale Eastwood by se měl momentálně poohlížet po nějaké mladé hollywoodské hvězdě, která by se ujala hlavní role. Je také možné, že slavný filmař si ve filmu sám zahraje, ale ještě si počkáme, až o chystané produkci vyjdou další informace. 

Nutno ovšem dodat, že Eastwood měl před nějakým časem s Warnery neshody, které souvisely s rozhodnutím vypustit filmařův snímek Cry Macho (2021) souběžně na VOD a do kin v době, kdy před dvěma roky ještě filmový svět stále trápila pandemie koronaviru. Ale zdá se, že už je to voda pod mostem.

Zatím není známo, kdy přesně by mohl snímek premiérovat, stejně tak si budeme muset počkat na Eastwoodovo potvrzení, že se bude skutečně jednat o jeho poslední film.