Před necelými dvěma měsíci oficiálně skončila produkce životopisného snímku Weird: The Al Yankovic Story, jenž si posvítí na život Alfreda Mathewa Yankovice, amerického hudebníka, skladatele a komika, který válel především v osmdesátkách. Tudíž bylo jasné, že se v blízké době dočkáme také nějakého toho prvního traileru. A právě ten nedávno konečně se vší parádou dorazil, podívat se na něj můžete výše. Slavného komika a zpěváka ztvární Daniel Radcliffe, který v uplynulých letech stále více zabředává do hlubin komediálního žánru. A my rozhodně nejsme proti. Na celou produkci dohlížel také opravdový Al Yankovic, který si snímek nemůže vynachválit. Byl to také on, kdo před dvěma měsíci oznámil, že produkce, která trvala pouhých osmnáct dní, je již dokončená. 

Z traileru je evidentní, že se dočkáme nejenom nejrůznějších vystoupení slavného kudrnatého umělce, ale také náhledu na jeho osobnější stránku, která byla plná paření a „zkaženého“ životního stylu. Yankovic prodal více než 10 milionů alb, pětkrát vyhrál Grammy a získal až šest platinových desek, což je výkon, kterého těžko dosahují i více „vážnější“ umělci. Yankovic ale nebude jedinou zpěváckou celebritou, kterou ve filmu uvidíme. Dočkáme se totiž také osmdesátkové Madonny, kterou si zahraje Evan Rachel Wood. Snímek by se tak měl odehrávat v době, která byla pro umělce vyloženou zlatou érou. Sám Radcliffe se v minulosti o roli vyjádřil následovně:

,,Nosit havajskou košili je obrovská zodpovědnost, kterou neberu na lehkou váhu. A je mi ctí konečně sdílet se světem zcela stoprocentně pravdivý příběh neřestného a skandálního života Weird Ala.“

O scénář a režii filmu se postaral Eric Appel, jenž například pracoval na seriálech jako Brooklyn 99 a Silicon Valley. Sám Yankovic ale se ale na tvorbě scénáře také výrazně podílel. Ve filmu se mimo jiné představí herci jako Rainn Wilson jako legendární Dr. Demento, Toby Huss jako Nick Yankovic a Julianne Nicholson jako Mary Yankovic.

Film bude nakonec premiérovat ještě letos. A to někdy v průběhu podzimu. Přesný den premiéry však zatím ještě znám není.